Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meretes utvalgte: Hvitt av rødt

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Hvitvin laget av røde druer er perfekt å drikke til koldtbordet.

Hvitvin laget av røde druer er sjeldne saker. Vanligst er det i Champagne, hvor det er helt vanlig å lage "hvit" champagne av røde druer. Bruker produsenten utelukkende røde druer kalles champagnen blanc de noir. Akkurat som Fussers vin utelukkende laget av druen pinot noir.

Det som er morsomt med denne er at den har en duft som kan minne om en lett rødvin eller en rosevin, men en tekstur, friskhet og karakter på smak som en hvitvin.

Bak vinen står de talentfulle brødrene Martin og Georg Fusser som begge er i 30-årene. De siste ti årene har de sammen bygget opp 12,5 hektar med biodynamisk dyrkede vinmarker bestående av riesling og pinot noir i Pfalz sammen.

Deres blanc de noir er en av deres mest populære viner, og er den perfekte vin til mai-månedens mange koldtbord og buffeter. Enten det er 17.mai, konfirmasjon, dåp, sommeravslutning eller bryllup.

* (Vilkår)

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner