Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Simon Zimmermann er Norges beste vinkelner

Tekst

Vil du få varsel hver gang Bendik Dannevig Kristiansen publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Her blir Simon Zimmermann kåret til årets vinkelner i Norge. Foto: Sune Eriksen.

Her blir Simon Zimmermann kåret til årets vinkelner i Norge. Foto: Sune Eriksen.

Gikk i kveld til topps under Norsk Vinkelnermesterskap 2017.

I en fullsatt storsal på Latter i Oslo - tevlet Simon Zimmermann i den nervepirrende finalen i Norsk Vinkelnermesterskap 2017 mot fjorårsvinner Henrik Dahl Jansen og Francesco Mazorla.

Totalt 17 deltagere hadde meldt seg på det årlige mesterskapet som skal avgjøre hvem som besitter størst teoretisk kunnskap om fermentert drikke, og hvordan den skal serveres. Finalen bestod for øvrig av de samme tre finalistene som i fjor.

KREVENDE OPPGAVER

Finalistene kom etter tur opp på scenen og skulle først testes i sitt sanseapparat gjennom blindsmaking av fem ulike typer sherry fra produsenten Emilio Lustau. Oppgaven var å gjenkjenne innholdet i glasset og å finne fellesnevneren for disse.

Både Dal Jahnsen og Zimmermann satte alle de fem glassene korrekt som sherry, selv om ingen av dem traff helt blink med hvilke sherry-typer det var i de ulike glassene.

Videre skulle de tre finalistene prøve sine teoretiske ferdigheter gjennom å finne feilene i et vinkart. Her var det tydelig at det var Zimmermann som var den av finalistene som fant, og videre rettet, de fleste feilene som var skrevet i det fiktive vinkartet.

Simon Zimmermann (f.v.) Francesco Mazorla og Henrik Dahl Jansen var årets finalister. Foto: Sune Eriksen

Simon Zimmermann (f.v.) Francesco Mazorla og Henrik Dahl Jansen var årets finalister. Foto: Sune Eriksen

Andre oppgaver bestod i å anbefale vin til et bord med fem gjester på scenen. En fem-retters meny var skrevet på fransk og inneholdt retter som Huitres d'Arcachon, Soupe aux moules og Cannelées. Finalistene hadde fått beskjed om at vinene som skulle tilpasses menyen skulle være laget av såkalte bordeaux-druer, men at vinene ikke kunne være laget i Frankrike. Om ikke dette var nok, ble de tre finalistene avbrutt under sin presentasjon av vinvalgene for å dekantere en vinflaske som gjestene hadde tatt med seg til bords. Videre skulle de også tende en sigar til en av gjestene.

MUSSERENDE PRESISJON

Som siste finale-moment skulle de tre finalistene samtidig opp på scenen og svare på en billedequiz, og etter dette skjenke ut en flaske med musserende vin i 15 glass. Her skulle alt innholdet i flasken tømmes, det skulle være lik mengde i hvert glass, og finalistene kunne bare skjenke én gang i hvert glass.

Tilslutt var det altså Simon Zimmermann fra restauranten Happolati som behersket de mildt sagt utfordrende oppgavene aller best, og skal representere Norge i verdensmesterskapet i Belgia i 2019. Som en del av premien får han også være med å lage sin egen vin sammen med den tyske vinprodusenten Wittmann i tyske Rheinhessen.

Henrik Dahl Jahnsen kom på andreplass i årets mesterskap. Det var kun 15 av totalt 2700 oppnåelige poeng som skilte mellom nummer én og to.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.