Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Blant de 88 nyhetene i hyllesortimentet er det dessverre langt mellom godbitene og lite kvalitet. Men det er gledelig at Chanins pinot blir å finne i de aller fleste polhyllene rundt om i landet i sommer.

Blant de 88 nyhetene i hyllesortimentet er det dessverre langt mellom godbitene og lite kvalitet. Men det er gledelig at Chanins pinot blir å finne i de aller fleste polhyllene rundt om i landet i sommer.

Vi har testet Polets sommernyheter

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Blant 700 testede julinyheter er dette de 20 beste.

Juli er en relativt laber nyhetsmåned på Vinmonopolet, med bare 928 nyheter. Jeg har testet over 700 nyheter og plukket ut de 20 mest spennende nyhetene med tanke på kvalitet. Noen av dem er overraskende originale og særegne.

Lest test av 700 nyheter på Polet her

Skrinn kvalitet

Blant de 88 nyhetene i hyllesortimentet er det dessverre langt mellom godbitene – skrinnere enn på lenge. Det er et altomfattende utvalg som inkluderer oversjøisk chardonnay, rosévin, sommerbobler, områdene Santa Rita Hills i California og Castel del Monte i Italia og sørafrikanske Pinotage. Blant de to sistnevnte feiler Polet med utvalget. For her var det lite kvalitet å skimte, med ett unntak som noe overraskende var laget av den rustikke og utskjelte druen pinotage. Vindruen er lett å kjenne igjen da den nærmest alltid dufter av brent gummi, men varianten fra Redford Dale viser at det er mulig å lage gode utgaver.

De beste nyhetene i hyllene kommer fra California og er laget av pinotages far, pinot noir. Ekstra gledelig er det at Chanins pinot blir å finne i de aller fleste polhyllene rundt om i landet i sommer. Perfekt til å nytes lett avkjølt til sommerens grillribbe.

Les også:

Perfekt moden rødvin

I bestillingslisten blir det 840 nye produkter. Her finner man vanligvis de beste vinene. Mesteparten er hvitt denne gang, sesongen tatt i betraktning, med spennende nyheter fra ukjente hvitvinsland som Israel, Argentina og England. Her er også klassikere fra Tyskland, Alsace, Loire og Savoie. Skal man nyte rødvin i sommer, er sørafrikanske Springfield og portugisiske Chitas fra 2000 to modne klassikere. De har begge perfekt avslipte tanniner og moden frukt, og ikke er avhengig av tilmålt kjellertid.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.