Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Gammel vinmark, nytt utstyr. Georg Rumpf hos Kruger-Rumpf i Nahe kan endelig presse druer fra sin nyrestaurerte og 1000 år gamle vinmark Abtei.

Gammel vinmark, nytt utstyr. Georg Rumpf hos Kruger-Rumpf i Nahe kan endelig presse druer fra sin nyrestaurerte og 1000 år gamle vinmark Abtei.

Det er ikke ofte en kan drikke vin fra en 1000 år gammel vinmark

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Georg Rumpf har restaurert en gammel klostervinmark og lager strålende riesling.

I 1050 etablerte benediktinernonnen Hildegard av Bingen et kloster i Rupertsberg, nord i vinregionen Nahe. Her er skråningene bratte og ulendte, men likevel valgte hun å dyrke vinmark her. Hun mente at vin var bra for helsen.

Så gikk klostervinmarkene ved elvene Nahe og Rhinen i glemmeboken. Det var et arbeidskrevende sted å dyrke druer. Så kom Georg Rumpf over historien.

Etter å ha kikket på de ubrukte og viltvoksende vinmarkene, bestemte han seg for å kjøpe og restaurere dem. Prosessen har tatt flere år, og nå er 2,5 hektar ferdigrestaurert. Går alt etter planen, kan vinmarken Abtei, som har et potensial til å bli en av de beste i Nahe, få betegnelsen Grosses Gewächs i 2020.

. Georg Rumpf hos Kruger-Rumpf i Nahe.

. Georg Rumpf hos Kruger-Rumpf i Nahe.

Tre vinregioner

De siste årene har Kruger-Rumpfs viner seilt opp som noen av de aller beste tørre rieslingene fra Nahe. Familien har laget vin siden 1708, men den gang solgte de druene sine til de store kooperativene i dalen. Slik fortsatte de til Stefan Rumpf begynte å tappe egne viner i 1984. Siden 2004 har sønnen Georg drevet gården.

Ikke gå glipp av noe!

Få ukebrev med DN lørdags beste reportasjer og anmeldelser rett i innboksen.

Meld deg på her

− Jeg prøver fortsatt å bli flinkere i jobben min, sier Georg Rumpf.

Han ønsker at vinene skal uttrykke mest mulig av voksestedet sitt.

− Jeg tror ikke man kan forbedre vinen i vineriet, det må gjøres i vinmarken.

Kruger-Rumpf holder til i landsbyen Münster-Sarmsheim på Nahes vestside. Familien har 43 hektar vinmark på noen av de beste stedene i hele regionen. Mesteparten ligger på vestsiden, men de har også noen parseller i Binger Scharlachberg øst for elven, som er en del av regionen Rheinhessen. I tillegg har de noen plotter i den sørligste delen av Rheingau i Rüdesheimer Berg.

Nå er Kruger-Rumpfs Abtei tilgjengelig på Polets bestillingsutvalg. Det er også Pitterberg GG, som er et av de beste vinkjøpene i Polets hyller. Syv andre strålende viner finnes i tilleggsutvalget. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.