Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Årets roséviner er her

Tekst
Rosa på ball. Rosévin er den av kategoriene som øker mest. Nordmenn er blitt glad i den rosa vinen.

Rosa på ball. Rosévin er den av kategoriene som øker mest. Nordmenn er blitt glad i den rosa vinen.

Il mimo, Rosaura, Rusin, Miraval og Rosabella. Alle navn på kjente roséviner som kommer i ny årgang i dag. Vi har testet 95 rosa nyheter.

Vil drikker mer og mer rosévin for hvert år som går. Rosévin sto for den nest kraftigste salgsveksten blant svakvinene i fjor, etter musserende vin. Mens salget av generell vin økte med én prosent, økte salget av rosévin med åtte prosent sammenlignet med året før.

For nordmenn er Frankrike det mest populære rosévinlandet med 942.000 liter solgt. USA er på andreplass med 356.000 liter, Italia på tredje med 345.000 liter.

I fjor drakk nordmenn 2.104.000 liter rosévin, sammenlignet med 186.000 liter i 2000. Det er et bevis på at kvaliteten og tilgangen har økt i denne kategorien. Rosévin har fått en ny status her til lands, den er ikke lenger en slapp, rosablek væske man drakk på sommerferie i Sør-Frankrike.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.