Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Toskanere til påskelammet

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Vingården til Laura Brunelli leverer strålende viner, som passer perfekt til påskelammet.

Vingården til Laura Brunelli leverer strålende viner, som passer perfekt til påskelammet.

Fantastiske toskanere fra Brunelli, Bibi Graetz, Castell´in Villa og Fèlsina er perfekt å bestille nå til påskelammet.

Toscanas store drue sangiovese har det som skal til for å takle smaksrikt og fettmarmorert lammekjøtt. Den byr på en frisk syre og ren og klar fruktkarakter med tydelige tanniner, noe som harmonerer godt til lammekjøttet og dets struktur.

Blant nyhetene i mars er det Brunellis elegante viner fra Montalcino, samt Castell'in Villas erketypiske og tradisjonelle chiantier som imponerer mest. Det samme gjør nye årganger fra den halvt norske produsenten Bibi Graetz, og ikke minst Fèlsina beliggende i Berardenga i Chianti. Førstnevnte har en stor spennvidde i siner viner, fra kostbare og kompakte Colore som koster 4990 kroner og må bestilles fra importøren til rimelige og lette viner som så vidt bikker hundrelappen.

Kvalitet

Sistnevntes viner har i en årrekke vært velkjente viner på det norske markedet. Og produsenten leverer fortsatt kvalitet i alle ledd, fra deres enkleste chianti til deres supertoskaner Fontalloro som er laget av hundre prosent sangiovese. Den har nå kommet i 2011-årgang, etter at 600 flasker av deres fantastiske 2010-årgang ble utsolgt på et blunk i begynnelsen av måneden. 2011 er et hakk ned fra 2010, men det er fortsatt et særdeles godt og lagringsdyktig kjøp til 400 kroner.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.