Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Vår i vente. Dette er noen av vinene som imponerer mest i Vinmonopolets spesialslipp fra Champagne og Tyskland neste torsdag.

Vår i vente. Dette er noen av vinene som imponerer mest i Vinmonopolets spesialslipp fra Champagne og Tyskland neste torsdag.

De beste nye champagnene og hvitvinene

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Torsdag slippes 95 magiske champagner og 167 tyskere fra den legendariske 2015-årgangen i Polets spesialbutikker.

Vi har totalt testet cirka 120 av vinene som blir lansert. Blant høydepunktene er en rekke magiske champagner fra de ferske og syrestramme årgangene 2008 og 2010, i tillegg til gjensyn med noen modne utgaver som har vært lansert tidligere.

Gode tyskere

Blant de tyske vinene er det mange godbiter, men lanseringslisten har dessverre mange hull. Noen av Tysklands beste vinprodusenter mangler. Det er bare én vin fra Klaus Peter Keller og to viner fra Wittmann denne gang, og bare én vin fra Zilliken. Egon Müller glimrer med sitt fravær. Det samme gjelder de glimrende, halvtørre og søte vinene fra de unge og fremadstormende stjernene Schatzel og Julian Haart. Det er nok mange grunner til dette, det kan være at årgangen har fått ben å gå på, særlig i det amerikanske markedet, som angivelig i flere tilfeller har tilbudt dobbel pris for vinene fra årgangen.

Vekst

Tyske vinbønder kan prise seg lykkelige over vekstsesongen 2015. Etter noen trøblete år med råte, dårlig blomstring og eksotiske skadeinsekter – som igjen førte til små avlinger – kunne bønder over hele landet endelig juble for gode avlinger og høy kvalitet i kjelleren. Våren og sommeren var lang og tørr, særlig første delen av 2015, noe som resulterte i tykt drueskall og utrolig friske og rene druer. Det bemerkelsesverdige ved 2015 var at druene hadde full modning og veldig høy syre, opp mot 11 og 12 gram. Det gjør dem lagringsdyktige og utrolig sjarmerende, særlig de som har noe sødme, enten det er en feinherb, kabinett, spätlese eller søtere utgaver.

Leser du DN i app-utgaven? Se alle vinene her: De beste nye champagnene og hvitvinene

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.