Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Moestue overtar selskap fra 1893

Tekst
Christopher Moestue og Moestue Group overtar salget av Hans A. Flaatens viner. Foto: Sune Eriksen

Christopher Moestue og Moestue Group overtar salget av Hans A. Flaatens viner. Foto: Sune Eriksen

Vinimportøren Moestue vokser, skal selge Hans A. Flaatens viner.

Nils Flaatens selskap Hans A. Flaaten har stått bak noen av de beste vinkjøpene i Vinmonopolets lister i en årrekke. Gjennom sitt virke som agent for distribusjonsselskapet Vectura, har han kunnet nøye seg med langt lavere avanse på sine viner enn sine konkurrerende importører. Ifjor mistet allikevel Flaaten salget av vinene fra tyske Dr.Loosen, produsenten av det som lenge har vært Norges mest solgte hvitvin, til selskapet Vinarius.

Les hvordan Christopher Moestue har bygd opp en ligningsmessig formue på over 85 millioner kroner på salg av fin vin.

Flere produsenter som Nils Flaaten har samarbeidet med har havnet i andre selskaper. 20. februar ble Veneto-kooperativet Domìni Venetis viner flyttet til Moestue Grape Selections. Det skulle vise seg å være en begynnelse. En avtale mellom Moestue Group og Hans A. Flaaten er gjeldene fra 1.januar 2016.

Ikke første gang

I 2011 tok Moestue Gruppen over salget av porteføljen til en annen velkjent vinhandler som arbeidet som agent for Vectura. Jan Fredrik Borges portefølje inkluderte Domaine Leflaive, Pierre Yves Colin Morey og Marc Colin i Burgund, samt chablisprodusenten Louis Michel og toskanske Fontodi.

Tidligere i år etablerte Moestue Gruppen selskapet LaMarc sammen med tidligere produktsjef Marcus Ajnemark. Selskapet, som skal arbeide tett med Les Grand Chais de France, tok over omsetningen av 900.000 liter vin fra Ajnemarks tidligere arbeidsgiver, Fondberg.

Nå overtar Christopher Moestue og Moestue Gruppen også restene av Flaatens portefølje, som blant annet består av de tyske kvalitetsprodusentene Dönnhoff, Mosbacher og Joh. Jos. Prüm.

Lange tradisjoner

Etter å har arbeidet med innkjøp og salg av frukt for Bama, gikk Nils Flaaten inn i familieselskapet Hans A. Flaaten i 1987. Et firma som ble etablert av Nils Flaatens farfar i 1893 – og som hadde hatt en rekke utsalgssteder for vin og brennevin i tiden før Vinmonopolet.

– Planen var at min sønn skulle ta mer og mer over, men han er konsernregnskapsdirektør i Telenor, og han fortalte meg den 20. desember ifjor at han ikke hadde muligheten til å føre familieselskapet videre. Da måtte jeg bestemme meg for hvordan selskapet skulle drives videre. Det var bare én mann å ringe: Christopher Moestue, sier Nils Flaaten.

– Jeg er opptatt av mine produsenter og forpliktelsene jeg har overfor dem. Det handler om verdikjeden. Skånsom produksjon og transport, det å få frem produsentenes kvalitet til konsumentene – og til riktig pris, forteller Flaaten. Best i alle ledd, fra dør til dør, legger han til.

Nils Flaaten vil fortsatt arbeide med produsent- og kundekontakt i Hans A. Flaaten as som nå er en del av Moestue Group.

– Moestue er det selskapet som har den beste forutsigbarheten og er best rustet for fremtiden. Vi har også tatt med bøndene på råd, sier Flaaten.

«Hans A. Flaatens portefølje gjør at Moestue Gruppen blir enda sterkere på områder og regioner der vi har hatt mindre representasjon. Porteføljene i selskapene våre utfyller hverandre nå på en meget god måte og vi håper våre kunder vil sette pris på dette», skriver Christopher Moestue i en pressemelding.

Administrerende direktør i Moestue Gruppen, Inge Hilland overtar som styreleder i Hans A. Flaaten as.

Les mer om mat og vin på Smak.no

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.