Gullgruvene - Akershus

Lønnsomt med enkle løsninger

Konsulentene i Considium lever som de lærer. Det gjør bedriften til Akershus mest lønnsomme.

Slik gjorde vi det

  • DN og Bisnode (tidl. Dun & Bradstreet) kårer de mest lønnsomme bedriftene i landets fem største fylker.
  • Bedriftene må være ikke-finansielle aksjeselskap med beste kredittvurdering, minimum én mill. kr i omsetning, 0,5 mill. kr i resultat og tre ansatte.
  • Bedriftene rangeres etter høyest gjennomsnittlig totalrentabilitet siste tre regnskapsår. Dette prosenttallet viser resultat før skatt pluss finanskostnader dividert på gjennomsnittlig gjeld og egenkapital.

Våg å gjøre det enkelt.

Det er slagordet til Considium i Asker, som siden 1985 har levert konsulenttjenester til store og små virksomheter i privat og offentlig sektor.

Rådene er gode – også for konsulentene. I DN og Bisnodes kåring av de mest lønnsomme bedriftene i landets fem største fylker, er Considium vinner i Akershus.

De 20 partnerne har siste tre regnskapsår oppnådd en gjennomsnittlig avkastning på 52 prosent. Kun to bedrifter i Oslo har høyere avkastning i DNs oversikt.

– Vi er tidligere ledere med lang erfaring som våger å gjøre det enkelt. Vi går rett på sak med fokus på målet. Vi tror det gir stor verdi for kundene våre. Vi bruker mindre ressurser enn mange av våre konkurrenter, sier Siri Fürst.

Hun ledet bedriften i fem år frem til i vinter, en periode preget av sterk vekst. Da tok Arne Martin Nytrøen over, som skal lede bedriften de neste fem årene.

– Jeg styrer etter to ting: Budsjett og verdier. Vi skal hjelpe kunden og hverandre med å nå målene. I konsulentmiljøer oppstår lett egokulturer. Men det kan vi ikke ha her. Vi deler kunder, oppdrag og kompetanse. Vi legger vekt på å være rause, sier Fürst, som selv har bakgrunn fra Hafslund, Nycomed og Diagenic.

Her er gullgruvene i de fem folkerikeste fylkene i Norge (DN +)

Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Les mer her .