Statoils nyutnevnte konsernsjef Eldar Sætre vil at også hans etterfølger skal komme fra eget selskap.

- Jeg vil gjøre det til tradisjon at også neste sjef i Statoil kommer fra egne rekker, sier Sætre på en pressekonferanse onsdag.

Statoil-styreleder Svein Rennemo er fornøyd med å ha funnet en intern kandidat.

- For første i gang i Statoils historie har vi funnet den beste kandidaten til å lede selskapet internt. Det understreker at selskapet står sterkt.  Jeg har fått mange velmente råd. "Eldar må være rett mann, hvorfor jkke Eldar?", sier Rennemo.

Sætre forklarte tidligere hvorfor han gjorde helomvending og tok stillingen han først fortalte styret at han ikke ville ha.

- I oktober i fjor var jeg veldig klar på at jeg ikke var kandidat til denne jobben, og jeg mente det jeg sa. Jeg hadde sett på nært holdt i mange år at det var en krevende jobb, men jeg innrømme at de skjedde noe med meg. Jobben ga meg mye inspirasjon, glede og energi. En veldig god følelse, sier Sætre.

Han ble utfordret av Statoil-styret før jul, og han brukte en  litt lenger ferie på å tenke seg om.

- På nyåret var jeg tilbake og veldig trygg på konklusjonen, dette var en jobb jeg ville være kandidat til hvis jeg skulle få tilbud om en slik mulighet, sier Sætre.

Les også:

- Det er en veldig spesiell lederstilling, og kandidater vokser ikke på trær

Eldar Sætre er firmaets mann

Analytiker: - Jeg er litt overrasket

 

  «Ikke aktuell som permanent Statoil-sjef»
Rekord og utbyttehopp for Marine Harvest
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.