Ifølge avisens opplysninger er ikke de pågrepne personene eierne av kafeen, som ligger i bydelen Nørrebro.

Mellom 10 og 15 væpnede politifolk jobbet på stedet, ifølge vitner. Kriminalteknikere arbeidet også på stedet.

Dansk TV 2 melder på sin side om minst to pågrepne personer. Kort tid før klokken 16.30 søndag så aksjonen ut til å være over, ifølge kanelen.

Politiet ønsker ikke å kommentere målet med aksjonen, men overfor nyhetsbyrået Ritzau legges det ikke skjul på at det har vært aksjoner knyttet til terrorangrepene.

Ransaking

Ifølge Ekstra Bladet begynte politiet søndag ettermiddag å grave i bakken foran en bygning i boligområdet Vognmandsmarken i Østerbro. Avisen meldte tidligere at politiet hadde ransakt en leilighet i området, og at en ung mann ble pågrepet rett ved inngangen til leiligheten.

Det ble også båret flere gjenstander fra leiligheten, blant annet datautstyr og noe som så ut til å være kjemikalier, ifølge avisens reporter.

Politiet forsøker å finne ut hvor attentatmannen fra helgens angrep oppholdt seg i de rundt åtte timene mellom det første og det siste angrepet, samt de rundt fire timene som gikk fra det siste angrepet til han ble skutt og drept av politiet natt til søndag.

Flyktet

Tidligere søndag har politifolk undersøkt en oppgang i Mjølnerparken i Nørrebro. Den antatte gjerningsmannen flyktet til dette boligområdet etter det første angrepet mot Kulturhuset Krudttønden lørdag ettermiddag.

Mannen bestilte en drosje, som så kjørte ham fra Østerbro til Mjølnerparken. Der oppholdt han seg i rundt 20 minutter før han dro av sted igjen, viser overvåkingsbilder politiet har fått dag i.

Politifolk har søndag banket på hos beboere i flere oppganger i området. Flere gjenstander ble båret vekk etter undersøkelsen også her, ifølge TV 2.

På et pressemøte søndag ettermiddag ønsket ikke dansk politi å kommentere konkrete etterforskningsskritt . (©NTB)

Les også:

Forsker om terroren i Danmark: – Ikke umulig at det skjer i Norge

Terroren i Danmark styrker argumentene til dem som vil ha mer våpen og overvåkning. Dessverre

Antatt gjerningsmann i København var kjent for PET

Les også på DN.no

Slik samlet han inn 1,3 mill. uten å ha produsert en eneste veske

Ekspertene ser ingen grunn til å vente med boligkjøp

Frister elever med 38 skoletimer i uken og skyhøye opptakskrav  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.