NSB måtte kaste seg rundt og ordne alternativ transport for tusenvis av reisende da et nettverkskort i en server streiket og førte til at sambandet mellom togene og togleder brøt sammen tirsdag i 9-tiden. Busser og taxier ble rekvirert.

– Anslaget nå er rundt fire millioner kroner. Det er ikke et eksakt beløp, men det er ikke langt unna fasiten, sier kommunikasjonsrådgiver Erik Lødding i NSB til NRK.

Han forteller at NSB er «veldig fleksible» med å refundere kostnader kunder hadde i forbindelse med oppfordringen om å forsøke å finne egne transportløsninger.

Hos Flytoget sier kommersiell direktør Sverre Høven at alternativ transport kostet selskapet flere hundre tusen kroner.

Ettersom togselskapene ikke betaler for å kjøre på sporene, kan de heller ikke kreve erstatning fra Jernbaneverket, sier pressevakt Arvid Bårdstu.

Jernbaneverket er i ferd med å bygge opp en ny operasjonssentral som skal gjøre nødradiosystemet mer robust.

Les også: Togtrafikken normalisert etter feil på nødsambandet

Les dagens mest leste saker på DN.no:

<b>Hagen er endelig kvitt «sosialistene»</b>

<b>Hemmelig forlik mellom butler og rederenke</b>

<b>- Hvis det er noen som er fornærmet her så er det meg</b>

<b>Heng sammen</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.