Den amerikanske sentralbanksjefen, Ben Bernanke, tok grep og innfører nå nok et tiltak for å bedre den økonomiske situasjonen i USA.

Sentralbanken låner ut et halvt norsk oljefond for å hjelpe kriserammede finansinstitusjoner, og fører til børsjubel over hele Europa.

Les også: Fed pøser ut 200 milliarder dollar

Ny blemme
Norske Skog får imidlertid være med på seierdansen. Selskapet sendte ut et resultatvarsel før børsåpning tirsdag. Det underliggende ebitda-resultatet (resultat før finans, skatt, avskrivninger og nedskrivninger) ventes å bli betydelig svakere i første kvartal 2008 sammenlignet med fjerde kvartal 2007.

Selskapet meldte samtidig at det har besluttet å stanse ombyggingen av den andre papirmaskinen ved Norske Skog Pisa i Brasil. Netto kostnad ved å stanse prosjektet skal være på rundt 450 millioner kroner.

- Det er klart at dette er negativt, men jeg føler at mye er tatt ut allerede, sier en megler til TDN Finans.

Les mer: Sjokk etter resultatvarsel

Norske Skog falt 8,66 prosent til 20,05 kroner. I løpet av ett år har selskapet mistet over 80 prosent av sin markedsverdi.

Les mer: Resultatvarsel fra Norske Skog

Opptur i olje
Oljeprisen holder seg på rekordnivå, og et fat nordsjøolje for levering i april koster for første gang mer enn 105 dollar fatet. Ved børsslutt tirsdag koster et fat nordsjøolje 104,19 kroner, en nedgang på 0,12 dollar siden sluttkurs mandag. Den amerikanske oljeprisen WTI nådde 108 dollar i handel på råvarebørsen NYMEX mandag. Tirsdag ettermiddag handles et fat til 107,80 dollar.

Les mer: - Oljeprisen kan sprekke som en boble

StatoilHydro steg 2,24 prosent til 155 kroner og var dagens mest omsatte aksje.

Tandberg Data fortsetter å svinge kraftig på Børsen. Investorene lytter åpenbart ikke til analytikerne som mener prisingen er hinsides.

Les også: - Daytrading gone wild og - Dette er kalkulatortrøbbel

I dag var aksjen ned 17,6 prosent til 0,70 kroner.

Europeiske markeder styrkes tirsdag etter at ZEW-forventningsindeksene for både Tyskland og eurosonen overraskende styrket seg i mars.

Den tyske ZEW-indeksen steg til minus 32,0 i mars, mens det på forhånd var ventet et fall til minus 40,0. ZEW-indeksen for eurosonen steg til minus 35,0. På forhånd var det ventet et fall til minus 42,0.

Les mer: Løft for ZEW-indeksen

I Frankfurt var Dax-indeksen opp 1,74 prosent rett etter stenging. FTSE-100 i London steg 1,64 prosent, mens CAC 40 i Paris var opp 1,43 prosent. Børsen i Madrid er den eneste av de store i Europa som var sterkere enn Oslo Børs da handelsdagen i Oslo var slutt..

Hovedindeksen på Oslo Børs endte opp 2,52 prosent til 411,06 poeng(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.