- Sterk mage! Strake bein - litt lavere. Hold, hold, hooooold!

Boot camp-instruktør Ciaran Carlin er streng, men vet at treningen gir resultater hvis deltakerne gir maks. Juksing tolererer han ikke.

- Åååhh, kan du holde bena mine for meg? ler en av jentene på boot campen mens magemusklene dirrer av anstrengelsen. Ett strengt blikk fra Carlin får latteren til å stilne.

Klokken er litt over 07 en onsdag morgen i Frognerparken, og det er overskyet og kjølig, til tross for at det er midt på sommeren. Men det regner i alle fall ikke. Rundt 15 sporty kvinner og menn følger kommandoene til Ciaran Carlin og Adam Harrington og spurter opp og ned en gresslette like ved Monolitten. Belønningen er stålkondis.

 

"Basic" og knallhardt
- Dette er åttende sommeren på rad vi kjører boot camp her i Frognerparken, og det har blitt en populær treningsform. Treningen er veldig enkel og "back to basic" - men knallhard, hvis du gir alt du kan. Det skal svi i musklene. Boot camp passer for alle, du kan trene på ditt eget nivå. Det eneste vi forventer er at alle gjør sitt beste. Det blir så hardt som du gjør det til selv, sier Carlin, som driver boot campen Aktiv Personlig Trening sammen med kona Siri. Ideen fikk de i Australia. Treningen foregår i flere parker i Oslo, samt Ålesund og Voss.

Etter en oppvarmingsrunde i parken i passe høyt tempo, må alle gjøre 20 dips. Mer løping. Så tid for spensthopp, etterfulgt av spurter opp og ned en bakke. Pausene er få og korte, intensiteten høy.

- Jeg har blitt helt hekta! innrømmer Janne Gillesen Høy (32), som har fulgt boot camp-opplegget "on" and "off" i fire år. Små barn og en jobb som jurist i Finansdepartementet gir en hektisk hverdag, men Janne trener før jobb for å unngå å bli fanget i tidsklemma.

- Det er helt ideelt - og supereffektivt, sier hun, mens hun løper rundt med en sekk på ryggen.

- Jeg drar rett på jobb etter trening, så jeg må ha med alt hit. Trener jeg så tidlig om morgenen, rekker jeg å hente i barnehagen om ettermiddagen. Det er deilig å trene grytidlig om morgenen, og så blir man jo mindre stresset når man får unnagjort treningen før jobb. Knallbra trening er det også. De presser oss hardt og kjører et variert opplegg for å hindre at vi går lei, sier Janne Gillesen Høy.

 

Bakgrunn i militærtrening
Boot camp har bakgrunn i tradisjonell militærtrening, men Ciaran og Adam vet at nordmenn ikke liker skrikende kommandoer. Det betyr ikke at treningen er snillere av den grunn.

- Det skal være knallhardt og man skal pushe grensene sine. Alle kan delta, men ingen er jo i nøyaktig like god form, derfor prøver vi å skreddersy opplegget for hver enkelt. Blir du kjapt ferdig med en øvelse, får du en ny øvelse til de andre er ferdig. Eller vi kan legge til en liten "twist". Kanskje du må stå i planken et par minutter ekstra, eller ta noen push ups. Målet vårt er at alle skal være i aktivitet hele tiden, sier Ciaran Carlin.

- For noen lyder!! Det høres ut som om dere er på tennisbanen....

15 slitne boot campere har stått i planken lenge. Timen er snart over og de stønner og bærer seg. Dette er tungt og de er slitne. Nå skal de ta ut "det lille ekstra".

- Vi har flest jenter på treningene våre, men jeg vet ikke hvorfor. Både i Australia og i England er det nemlig 50/50 fordeling av menn og kvinner, sier Ciaran Carlin.

Les også: - Finn din nye makspuls

<b>Slik bygger du sterke legger</b>

<b>"Treningssjekking" er den nye trenden</b>

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.