- Jeg blir glad av på trene. Det hjelper meg i det jeg skaper, sier Kristofer Hivju i et intervju i februarutgaven av bladet Aktiv Trening.

Hivju er skuespiller ved Trøndelag Teater, og har spilt i flere rekke filmer og fjernsynsserier

Norgesmester i klatring
Kristofer Hiju har alltid vært fysisk aktiv. Da han var yngre drev han mye med klatring og skating. Han greide til og med å bli juniornorgesmester i klatring. Når går det mer i surfing, ski, boksing og snøbrett, forteller han til bladet Aktiv Trening.

Han bruker treningen bevisst for å forberede seg til ulike film- eller sceneroller. Noen ganger må han trene styrke for å bygge seg opp, andre ganger komme ned i vekt.

- Jeg trener ikke for treningens skyld, men fordi det skal hjelpe meg i det jeg skaper. Da får treningen et mer spesifikt mål enn bare å skulle se bra ut, sier Hivju.

Menn, kropp og maskulinitet
33-åringen synes menn kommer mer i kontakt med sin maskulinitet når de trener:

- Menn oppfører seg annerledes når de er ferdig med en treningsøkt. De er i fyr og flamme etter en trening der de har løpt, spilt ball og brølt, skreket og ledd. Da har de en helt annen kultur, holdning og lukt, sier Hivju i intervjuet.

- Jeg har vanvittig mye energi og prøver å finne et midtpunkt. De gangene jeg tar meg en tur i skogen eller går en tur, er mer stimulerende opplevelse enn å jogge, sier tobarnsfaren.

Kritisk til treningssentre
Han har prøvd treningssentre, men det fungerte dårlig:

- Jeg fikk dårlig samvittighet av å ha det gående. Det er jo så mange passive medlemmer på disse sentrene. Hvis alle som er medlemmer hadde trent tre ganger per uke, ville kapasiteten vært sprengt.

- Sentrene tjener 70 prosent av pengene sine på passive medlemmer som skal vedlikeholde en dårlig samvittighet. Jeg føler mer glede ved trening etter at jeg sluttet på treningssenter, sier Kristofer Hivju.

Les flere treningssaker på DN Aktiv

<b>Raste ned i buksestørrelser </b>

<b>Slik gjør du styrkeøvelsene helt perfekt</b>

<b>Så mye må du trene for å vedlikeholde formen</b>
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.