- Jeg har ikke noe tro på mange av de kjempetilbudene vi ser i de største butikkene nå, sier fysioterapeut og forsker ved Senter for idrettsskadeforskning Grethe Myklebust.

Det er tid for løping, og dermed også tid for anskaffelse av nye joggesko for mange. Det flommer nesten over av sko på tilbud i de største butikkjedene. Løpesko til 499 kroner høres da bra ut?

- Ja det er sikkert mange som ikke synes det er verdt å bruke mer penger på sko enn det, og det finnes jo også gode sko på tilbud. Men jeg anbefaler å investere mer i kvalitetssko, og ikke tenke på pris. Spesielt hvis du har bestemt deg for å løpe jevnlig, sier Myklebust.

Les også: Slik får du løpeskoene til å vare lenger

Supertilbudene mener hun ofte er på de mer ukjente og enkle modellene til de største merkene.

- Jeg ville sammenlignet førpris på skoen med prisen på skoen i spesialbutikkene. De største merkene har utrolig mange modeller på markedet, og sjansen er liten for at skoparet det er tilbud på passer din fot utmerket, sier Myklebust.

- Bruk tid
Har du planer om å løpe et par turer i uken eller mer, mener den tidligere håndballspilleren du bør bruke tid på å finne det rette paret.

- Bruk heller penger på gode løpesko, enn kule tights og treningsjakke. Å løpe betyr tross alt å nærmest dunke kroppsvekten din i underlaget for hvert steg. Skoen bør velges ut i fra din egen kroppsbygnng, og det underlaget du skal løpe på.

Les også: - Bare tull med rådyre løpesko

- Å sikre gode sko er en investering, og det er ikke snakk om mange hundrelappene mer, så får man langt bedre kvalitet.

Fysioterapeutens joggeskotips:

Nybegynner:

Er det lenge siden du har løpt, og sliter du med noen kilo for mye, anbefaler jeg å kjøpe gode sko med solid støtdemping. Bruk disse til å gå raske turer i motbakke. Da får du opp pulsen, og får en myk start på løpesesongen.

Mosjonist (løper to ganger eller mer i uken):

- Styr unna supertilbudene
- God snøring for hele foten. Det skal ikke være vondt noe sted.
- Hælkappen må være relativt fast og skal ikke kunne vris på.
- Dess tyngre du er – dess bedre støtdemping bør du velge

Konkurranseløper

Få hjelp i en spesialforretning til å finne en sko som passer foten og steget ditt perfekt.



Flere løpesaker:

- O2-opptaket er uinteressant

7 av 10 løper med smerter

Sko deg for naturlig løping (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.