- Det er en helt ny måte å gjøre det på, og det er en spennende modell. Men personlig hadde jeg helst sett at det ble gjennomført som normalt, forteller Therese Johaug til DN Aktiv.

Foretrekker normalstart
Verdensmesteren fra tidligere i vinter den nye jaktstarten i Skarverennet, der damene får et forsprang, blir spennende og bra for publikum, men rent sportslig hadde hun foretrukket vanlig start.

Hvor mange minutter trenger du på Petter Northug og Co.?

- Jeg trenger et solid forsprang på Petter. Det blir ikke som i Tour de Ski der jeg ikke var langt bak ham i sistebakken. Vær og føre spiller en stor rolle. Skarverennet er ikke så tungt, så egentlig best for meg at det blir seige forhold, sier hun til DN Aktiv.

- Ikke ”fair”
200 000 kroner i premiepotten har fått temperaturen til å stige i Skarverennsjuryen. Det er rennets teknisk delegerte, Jorunn Nymo, som skal bestemme hvor stort forsprang kvinnene skal få.

- Jeg klarer ikke å få det inn og se at det blir fair. Men nå er premissene gitt og vi prøver å gjøre det beste ut av det, sier hun.

Nymo understreker at premien på 100 000 kroner, samt et års fri bruk av bil til en verdi av 100 000 kroner, gjør det ekstra vanskelig.

- Det er en betydelig sum, og jeg vil helst unngå at vi får et stempel på oss om at vi har favorisert det ene eller det andre kjønnet.

- Føler du det ikke er til å unngå?

- Ja egentlig. Vi liker ikke dette. Det blir ikke fair uansett hva som skjer. Denne oppgaven er nærmest umulig.

Regnejobb i helgen
I løpet av førstkommende helg skal Nymo sammen med assisterende TD, Per Nymoen, dykke ned i tidligere Skarverennsresultater og regne seg fram til en rettferdig luke damene får på de jagende mannfolkene.

- Vi kommer til å se på differansen mellom beste dame og beste mann de siste fem årene, sier Jorunn Nymo og avslutter:

- Vær og føre får vi ikke gjort noe med uansett. Under Skarverennet pleier det som regel å være tunge forhold.

Beste dame og herre i Skarverennet de siste fem årene, og differansen mellom dem:

2010:
Therese Johaug – 1.38.25 (+ 9.30)

Curdin Perl – 1.28.55

2009:
Therese Johaug - 1.52.42 (+ 17.37)

Dario Cologna – 1.35.05

2008:
Therese Johaug – 1.35.40 (+12.37)

Petter Northug – 1.23.03

2007:
Therese Johaug – 1.39.47 (+ 9.19)

Ole Einar Bjørndalen – 1.30.28

2006:
Elin Nilsen – 1.45.49 (+14.24)

Ole Einar Bjørndalen – 1.31.25

Les flere treningssaker på DN Aktiv

Garanterer Skarven-føre

Får alle gutta etter seg (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kom i form med DN Aktiv klubb