Etter Birken fikk arrangøren beskjed om at en deltaker hadde brukt el-sykkel. Flere hadde reagert på en som suste forbi relativt uanstrengt i tøffe partier. Etter litt detektivarbeid fant arrangøren frem til deltakeren som umiddelbart ble disket.

- Det var både ryttere og tilskuere som hadde lange blikk når jeg suste forbi opp bakkene, skriver synderen Terje Lutdal til DN Aktiv.

Han tar det hele med et smil, men vil allikevel beklage til alle som ble psyket ut av den enorme farten i motbakkene.

Svak motordur
- Jeg må ha passert mellom 1000 og 2000 ryttere i de slake mortbakkene. Det er der sykkelen virkelig kommer til sin rett. I tillegg kommer det en svak motordur så mange stusset nok, sier han.

 

Han hadde heller ingen problem med å fylle sekken med tre og en halv kilo. Der hadde han nemlig batteriet.

- Det veier over seks kilo, så tror ikke arrangøren har kjent så tung sekk før, sier han.

Det skal nevnes at Terje Lutdal jobber i butikken Oslo Elsykkel, og «syklet» i år Birken for første gang.

- Jeg er ikke spesielt godt trent, men har vel bestemt meg for å bruke vanlig sykkel neste år. Målet med deltagelsen var å vise at dagens elsykler er gode sykler, som også tåler røff bruk.

Lutdal kom i mål på 03:42.

Burde søkt om tillatelse
Birkenarrangøren mener Lutdal burde søkt om å få sykle på el-sykkel før konkurransen. Hvis grunnen hadde vært god nok, hevder rittleder Sølvi Amundsen Aas han kanskje hadde fått lov.

- Vi vurderer hvert enkelt tilfelle. Noen ganger tillater vi slike stunt. Men å bruke el-sykkel er overhodet ikke tillatt altså, sier hun til DN Aktiv.

Hun påpeker at det er umulig å sjekke alle syklene til deltakerne før start.

- Vi slipper inn flere hundre deltakere puljevis. Vi ser etter juksemakerne allerede da. For eksempel bukkestyrer og elsykler. Men denne var nesten umulig å oppdage.

Les flere saker på DN Aktiv

<a target="_blank" href="http://www.dn.no/dnaktiv/article2455156.ece">Har endret rittregler etter fjorårsbråket</a>

"Alle" brukte 29ér – bare ikke den raskeste

Slo til funksjonær etter Birken-målgang

Birkenveteran tatt i kontroll - truer med rettsak (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.