- Vi har gjort rittreglene enda mer spesifikke. Så nå skal det ikke være noe tvil, sier informasjonsansvarlig Ingunn R. Kleven til DN Aktiv.

Etter Birkebeinerrittet i fjor truet den meritterte mosjonisten Ragnhild Bolstad med rettslig oppgjør etter at hun fikk 15 minutter tillegg i tiden for sekkejuks. Hun hadde med kortermet jakke i sekken, i stedet for langermet. Regelen om at jakken skulle være langermet var ny og Bolstad mente at hun ikke hadde fått all den informasjonen hun burde hatt om regelendringen, og fikk lenge hjelp av advokat Gunnar Martin Kjenner i saken.

- Avgjørelsen om å droppe klagesaken har ikke noe å gjøre med at jeg vant trippelen til tross for 15 tilleggsminutter. Det er mer snakk om hvor mye tid, penger og energi jeg skal bruke på dette, sa Bolstad til DN i fjor.

- Birkenarrangøren har vist en arrogant holdning hele veien. Det er helt nødvendig med nye og klarere regler neste år, sa hun.

Det har det altså blitt. Under rittregler på birkebeinerarrangørens hjemmeside står det nå at vindtøyet skal ha lange ermer og ben. Selv votter/hansker skal ha lange fingre, skriver arrangøren.




- Dette var på tide. Da fikk jeg utrettet noe i fjor, sier Bolstad til DN Aktiv nå.

- Det viser at reglene kanskje ikke var så klare i fjor som arrangøren skulle ha det til. Men nå er det ikke tvil, sier Bolstad som i år vet nøyaktig hva hun skal ha i sekken.

Les flere saker på DN Aktiv

Birkenveteran tatt i kontroll - truer med rettsak

Birken-straffet slåss videre

Setter Birken under press

Slo til funksjonær etter Birken-målgang

Storjakt på jukserne (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.