- Nå kjører vi to minutter, så to minutter hvile, roper Owen Westergård (48).

Det regner i Bergen. Men været stopper ikke den lille gruppen fra Lerøy.

Bortenfor Bergenhus festning ligger området Bontelabo. Her holder 120 ansatte i en av Norges største sjømateksportører til.

- Intervalltrening er jo ganske tøft. I dag har vi to debutanter, så det er gøy, sier Westergård

Bratt økt
Westergård er teamleder for retail i Hallvard Lerøy i Norge, og i forbindelse med aktivitetene er han leder i seksjon for trim og velvære. Han er initiativtaker og har siden februar dratt med seg kollegaer på harde treningsturer i Fjellveien og Stoltzekleiven. Noen trente fra før, mens andre var uten treningserf#229.

De ni personene er klare for dagens intervalløkt i den steilbratte stien, som går fra Fjellveien og opp til Sandvikspilen på Sandviksfjellet. Den er rundt 900 meter lang og har en 300-meters stigning.

- Her skal det være noe for alle, og ikke kun for drevne treningsfolk, sier Westergård, som selv er orienteringsløper i klubben Varegg.

Owen Westergård drar med sine kolleger i Lerøy på intervaller i Stolzekleiven i Bergen
Owen Westergård drar med sine kolleger i Lerøy på intervaller i Stolzekleiven i Bergen (Foto: Eivind Senneset)

Han åpner døren inn til bedriftens eget treningsrom. Et skilt med «Fast i fisken» henger på døren.

- Her ser vi et par av dem som lurer seg unna intervalltreningen, sier han og nikker mot administrerende direktør Knut Hallvard Lerøy (41), som ligger på treningsbenken.

Direktøren i Hallvard Lerøy AS, som er en del av Lerøy-konsernets salgsnettverk, jobber hardt med benkpressen. Vektene viser totalt 90 kilo.

Les mer og meld på: DN kårer Norges Sprekeste bedrift

Sporty satsing
Bedriften tilbyr pilates, spinning, volleyball- og fotballtrening. De har også avtaler med treningssentre og en sportsbutikk. De ansatte får også 30 minutters spesialøkt med instruktør, for å få satt opp et tilpasset treningsprogram.

Lerøy ønsker ikke å gå i detalj på hvor mye det koster bedriften å gjennomføre alle tiltakene, men sier at beløpet kommer opp i flere hundre tusen kroner i året.

- Dette inkluderer alt fra frukt- og grønt-ordninger, turer hvor ansatte betaler en egenandel, konkurranser og alle ukentlige aktiviteter. Vi bruker også interne ressurser, men helt spesifikke tall ønsker jeg ikke gå inn på. Dette skal ikke måles i kroner. Det som er viktig er hva du får igjen for pengene, sier Lerøy.

Gavekort
- Målet vårt om at 100 prosent skal komme i gang med en form for aktivitet, er ikke urealistisk. Vi har godt over 60 prosent som registrerer aktivitetene sine og deltar i trimkampanjen vår allerede, sier Lerøy.

Alle registrerer aktiviteter over 40 minutter, det være en joggetur, en pilatestime eller en tur med hunden. Tøffe økter med høy puls kan være kortere.

- Kravet om et minimum på 40 minutter er fordi vi ønsker å oppfordre og oppmuntre til en viss lengde på trimmen for å få en god effekt, forklarer Westergård.

Hver måned lodder de ut gavekort blant ansatte som har minimum ti trimaktiviteter på en måned, og kampanjepremie til alle som klarer minimum 30 trimaktiviteter i perioden februar til april.

Maser på
De andre beskriver Westergård som primus motor, innpisker og koordinerer. Selv innrømmer han at han ikke gir folk fred fordi han ønsker at alle skal oppleve gleden av å trene ute.

- Jeg maser om at folk må bli med. Intervalltrening er ofte for de som er godt trent, men her gjør vi det slik at alle kan være med, sier han.

I tillegg til å komme i bedre form og ha det sosialt, trener de for å delta i konkurranser som Ulrikken Opp, Skåla Opp, Stoltzekleiven Opp og Skarverennet.

Flere påpeker likevel at det viktigste for dem er å konkurrere mot seg selv, og bli i bedre form.

- Vi håper så mange som mulig kommer i gang med treningen for å bli fast i fisken, humrer Westergård.

Les flere treningssaker på DN Aktiv

Her renner kiloene av

Satser 14 millioner på trening i arbeidstiden

Veddet med sjefen - gikk ned 38 kilo (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

40-åringene kupper triathlon

Kom i form med DN Aktiv klubb