- XXL har satt opp et telt mot inngangen vår. De gjør alt for å synliggjøre seg i forhold til det nye og friske fra G-Max. Nå står et telt i ingenmannsland og derfor parkerte vi en bil foran teltet som et slags mottrekk for å møte de på samme nivå som de opererer, forteller markedsdirektør i G-Max i Østfold, Kjetil Løken til Moss Avis.

Bakgrunnen er en sak der G-Max for noen dager siden åpnet ny butikk i Moss og mens kundene sto i kø og ventet skal XXL ha "rappet" de til seg med knallgode tilbud. I går svarte altså G-max med å plassere en varebil foran XXL-teltet for å sperre for reklameskiltene.

- Når de må hente kundene ut fra køen vår og setter opp et telt nærme vår butikk, ser jeg ikke noe galt i det vi gjør. Det var XXL som begynte og jeg synes dem er patetiske også, sier Løken.

Daglig leder i XXL Moss, Jan-Are Klemsdal, rister på hodet.

- Jeg flirer av det og synes det bare er patetisk. Har de så liten tro på sitt eget konsept at de må hindre konkurrentenes reklame på konkurrentenes eiendom, så får det heller være. Men som sagt, dette flirer jeg bare av.

Administrerende direktør i Sportsbransjen, Bård Kristiansen, har fått med seg hendelsen. Han tror ikke det blir mange slike episoder fremover.

- Nei, det som skjedde i Moss var ganske drøyt. Det er ikke representativt for bransjen og hvordan det blir fremover, sier han til DN Aktiv.

Men at det er en reell priskrig mellom de store varekjedene, er det ingen tvil om.

- Det er sterk konkurranse, og enkelte ganger topper det seg. Bransjen er i endring. XXL har etablert store varehus flere steder, men nå kommer G-max etter. I løpet av kort tid har G-Max planlagt tre-fire nyåpninger rundt omkring i landet, sier Kristiansen.

Fått med deg den nye sykkeltrenden? Disse stjernene har byttet til store hjul

Les flere saker på DN Aktiv

Fikk treningssenter til dumpingpris i Spania

Sats taper penger - tar nye grep (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.