Juniorverdensmesteren i langrenn fra 1991 startet selskapet Learn2ski i 2009. Første året hadde hun 50 deltagere. Forrige sesong lærte hun bort skiteknikk til nesten 3000 langrennsmosjonister gjennom et nettverk av instruktører i store deler av Norge.

Tjener gode penger
- Ja. det har gått veldig bra. Vi satser videre, og nå er målet å skape tilsvarende stor interesse for løp og brettseiling, sier Siri Halle (40).

 

Omsetningen har ligger på 3,6 og 3,75 millioner de to siste årene. Resultatet før skatt landet i 2011 på 1,4 millioner, en dobling fra året før.

På grunn av en dårlig vinter falt antall deltagere på årets langrennskurs til 2.500.

Løping og seiling
Det første løpekurset gjennom Learn2run arrangeres i begynnelsen av mai, og uken etter er det klart for det første kurset i brettseiling.

Løpekursene styres av Kari Uglem, som har norske mesterskap både i friidrett og langrenn fra 1990-tallet. På brettseiling har Siri Halle fått et samarbeid med tidligere verdensmester, Thomas Føyen.

- Er ikke brettseiling smalt?

- Det er ikke så stort, men det er flott trening. Vårt mål er å være med på og gjøre brettseiling like populært som det var på 80-tallet, sier Halle.

En rekke tidligere toppløpere har etablert selskaper for å tilby langrennskurs. Anita Moen Bonden sluttet somn eiendomsmegler og begynte med skiskole i Trysil sist høst.

Trude Dybendahl, Anne Jahren, og Ingrid Kristiansen kjører også kurs i langrennsteknikk.



Les flere treningssaker på DN Aktiv

Fikk kjempekondis etter "4 x 4-kur"

Bygger kropp med tunge kuler

Slik velger du rett løpesko (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.