Det svenske magasinet Chef har gjort en undersøkelse om svenske lederes treningsvaner. Selv om sjefer ofte har høyt arbeids- og tidspress bruker de mer tid på trening enn gjennomsnittssvensken, skriver chef.no.

70 prosent sier de trener minimum en gang i uken. Like mange sier de trener mer enn hva de gjorde foregående år.

" I dag er en positiv instilling til mosjon nesten en avgjørande faktor for fortsatt framgang i karrieren", skriver magasinet.

60 prosent av de spurte sjefene er overbevist om at treningsvaner har betydning for karrieren. Fire av fem sier dem trener mer i dag enn for fem år siden.

- Trening er et kraftfullt verktøy for å klare tung belastning. Vår forskning viser at de som trener er mer produktive. Det gjelder ikke minst sjefer, som i større grad har mulighet til å planlegge sin egen tid, sier Ulrica von Thiele Schwarz, psykolog og forsker ved Stockholms universitet och Karolinska Institutet, til chef.no.

Hun har ledet et tverrvitenskapelig prosjekt der man har sett på sammenhengen mellom individets helse og bedrifters produktivitet.

- Det finnes mange umiddelbare effekter av å trene. Man blir helt enkelt litt trivligere og klarere i toppen, sier hun.

Drikker for mye vann

Løping renser kroppen

Les flere saker på DN Aktiv(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.