- Det kom en halvmeter snø i helga, sier Kirsten Leire i Destinasjon Hovden til DN Aktiv.

På langrennsstadion i fjellbygda ligger nå en halvmeter snø, mens det i alpinanlegget er hele 85 centimeter. Hovden har dermed sikret seg godt skiføre i ukene fremover. Det er i tillegg varslet mer snø og kaldt vær.

- Det er veldig gledelig at vi har fått rikelig med desembersnø, sier Leira.

Tørr og lett snø
Foreløpig er alle skiløyper ved Hovden Skistadion kjørt opp, men løypemaskinen venter litt med å legge i vei innover fjellheimen.

- Snøen er tørr og lett, og det beste hadde vært å få den mer hardpakket før vi kjører løyper innover fjellet, sier Leira.

Hovden ligger cirka fire biltimer unna Oslo, Bergen og Stavanger, og er enda nærmere Kristiansand.

- Mye snø vest for vannskillet
Vakthavende ved Meteorologisk Institutt, Jon Smiths, sier det er gode langrennsforhold flere steder i landet nå. Best er det i de vestlige fjellområdene.

- Det har vært mye vestavind og da ramler snøen ned på vestsiden av vannskillet, og lite kommer inn østover, sier han til DN Aktiv.

I Møre og Romsdalstraktene har det det siste døgnet kommet rikelig med snø opplyser han.

- På Grotli er det over 80 centimeter, på Filefjell rundt 30. Ellers er det lite snø i de østlige fjellområdene. Det kom litt snø på Sjusjøen i helga og der er det kunstsnøløyper i tillegg, sier Smiths.

Oslosnø?
For Oslofolk er det lov å håpe på skiføre allerede nå til helgen.

- Natt til fredag kan det komme 10-15 centimeter i Nordmarka, spesielt i de høyereliggende områdene. Det vil si at det kan bli skiføre på skogsbilveiene innover, sier Smiths.

Lenger nordover er det mindre hvitt.

- Indre strøk i Nord- Trøndelag og i indre sørlige strøk i Nordland er det riktignok enkelte steder kommet endel snø. Nord i Lierne er det for eksempel nesten 40 centimeter. Men ellers i Midt-Norge er det lite, sier Smiths.

Midt-Norge får uvær mandag kveld. Det er varslet mye nedbør, og 7-8 centimeter snø mandag og tirsdag. Så blir det kaldere vær, og lite nedbør.

Skidestinasjonen Oppdal ligger 540 meter over havet. De varsles det 8-10 centimeter snø frem til helgen, og 15 minusgrader på det kaldeste.

Populære skisteder som Storlien og Røros får også kaldt vær, men minimalt med snø.

Labert i Finnmark
På Finnmarksvidda er det mindre snø enn normalt for årstiden.

- I Keutokeino er det brukbare skiforhold, men ikke noe mer enn 20-25 centimeter, sier Smiths.

I Alta har det vært skiføre en god stund, men mye av snøen som ga gode skiforhold forsvant forrige uke.

- Men godt grunnlag gir håp gode skiforhold fra neste snøfall, opplyser Per- Erik Bjørnstad, seksjonsleder Park og idrett i Alta Kommune.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.



Les flere treningssaker på DN Aktiv

Skistav ble advokatmat

Punger ut for 1500 meter kunstsnø

Kom i form med DN Aktivklubb