Bjørn Dæhlie ble presentert som den nye løperen i Team Xtra personell på pressekonferansen på Norefjell i dag.

- Jeg lover å ta med løperne på teamet i mine mest spreke intervallbakker, sier Bjørn Dæhlie.

Teknikk og kapasitet
Han gleder seg til å konkurrere igjen, men vil ikke si noe om hva han er i stand til å prestere til vinteren.

- Jeg trener veldig lite i forhold til før, men teknikken henger litt igjen fra gamle dager. Jeg skal prøve å henge med guttene på Team Xtra noen økter før jeg bestemmer meg for hvor det blir start, sier Dæhlie.

44-åringen ser fram til å bidra med all sin treningskunnskap. Han sier det fortsatt er én kvalitet en skiløper fortsatt må ha:

- Kapasitet. Det er litt min innfallsvinkel. Det hjelper å ha høyt O2-opptak, og det finnes flere måter å trene opp dette på, selv om det meste bare er forferdelig hardt, sier han.

Dæhlie hadde sitt internasjonale gjennombrudd under VM i Val di Fiemme i 1991 og la opp i 2001. Da hadde han rukket å bli tidenes mestvinnende vinterolympier.

- Løfter oss
- Vi er stolte over å få verdens beste og mest meritterte langrennsløper med på vårt team, sier manager for Team Xtra personell, Nils Marius Otterstad, til DN Aktiv.

- Dette vil løfte oss som team, og er meget spennende med tanke på den kompetanse og erf#229 som Bjørn Dæhlie har, sier Otterstad.

Sterkt lag
Når den gamle skikongen trer på seg startnummer igjen, og skal gå flere langløp førstkommende sesong for privatlaget Team Xtra personell, blir han lagkamerat med Simen Østensen, Aukland-brødrene og den råsterke svensken Jerry Ahrlin.

Han kommer til å prioritere de store mosjonsrennene som Marcialonga, Birkebeinerrennet og Vasaloppet.

 



- Dette blir kanonbra. Det finnes vel ikke mange som sitter på like mye kompetanse som ham, sier Simen Østensen til DN Aktiv.

Østensen blir i langrennsmiljøet karakterisert som et av det aller største talentene, men har de siste par årene slitt med å oppnå de store resultatene. I våres trakk han seg fra landslaget til fordel for Team Xtra personell. Nå har han Fredrik Aukland som trener og Bjørn Dæhlie som lagkamerat og mentor.

- Det er klart dette er motiverende. Det har butta litt i mot de siste årene, men jeg er utrolig gira på å få ut mer til vinteren, sier Østensen som har Tour de Ski og Vasaloppet som største mål.

- Kjempeviktig
Anders Aukland gikk på rekruttlandslaget da Dæhlie var på elitelaget. Nå møtes mannfolka igjen.

- Det er kjempeviktig kompetansemessig. Det er ingen skiløpere jeg heller ville prate med om trening, formtopping og alt det der, enn ham. Det å få tilgang til det er viktig for laget.

Hva tror du Dæhlie kan gjøre i sporet til vinteren?

- Tror vel ikke han vinner, men forhåpentligvis er det noen på laget som kommer til å gjøre det.

 

Aukland tror ikke Dæhlies treningsfilosofi har gått ut på dato.

- Bjørn satte standarden
- Verden går framover, men det er ingen tvil om at mye av det han gjorde før er høyaktuelt nå. Spesielt kapasitetsmessig. Det var Bjørn som satte standarden. De standardene holder mål.

- Skal du bli best på ski, må du være best på kapasitet. Jeg tror vel ingen har vært på hans nivå der, sier Anders Aukland.

Kjetil Hagtvedt Dammen er rekrutt på Team xtra personell. Han har dette å si om han nye lagkamerat.

- Helt rått. Han er jo grunnen til at jeg startet på ski.

Dæhlie har siden karriereslutt trukket seg unna skimiljøet, og skal ha takket nei til uttallige forespørsler om trenerjobber i inn- og utland. Han har i stedet slått seg opp som suksessrik forretningsdrivende.

Med Dæhlie blir Team Xtra personell ytterligere styrket. Nylig meldte Fredrik Aukland at han blir lagets nye trener.

Treningsrolle
Sammen med Fredrik Aukland, som anses å være en av verdens dyktigste på å få fram talenter, skal Dæhlie i tillegg til å konkurrere selv, hjelpe fram Simen Østensen og de andre løperne på laget.

Bjørn Dæhlies merittliste:

8 OL-gull

4OL-sølv

9 VM-gull

5 VM-sølv

3 VM-bronse

46 enkeltseire i verdenscupen

6 sammenlagtseire i verdenscupen.

I 2010 gikk Dæhlie inn til 90.plass i Marcialonga på tiden 03.29.07. Han var cirka 27 minutter bak vinneren Oskar Svärd.

Med Dæhlie med på laget kommer det vel ikke som noen overraskelse at Team Xtra personell inngår avtale med skikongens eget klesmerke, Bj Sport.

- Det blir spennende også som klesleverandør. Langrenn har blitt enormt svært. Jeg trodde egentlig toppen ble nådd under OL på Lillehammer, men etter denne vinteren så ser jeg annerledes på det. Langløp er interessant marked for oss, sier Dæhlie.



Les flere treningssaker på DN Aktiv

- Løp meg ned i knestående

<b>Se skikongens superformue</b>

<b>Rush for å teste kondisen på nett</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Nå dine treningsmål - Meld deg inn i DN Aktiv klubb