Lillegård tok norgesrekorden både i knebøy (230 kilo), benkpress (160 kilo) og markløft (230 kilo) i klassen for superveteraner. Han forbedret sine personlige rekorder med henholdsvis 7,5 kilo, 5 kilo og 7,5 kilo. Sammenlagt løfter han tyngre enn noen annen norsk superveteran (alder 60+), uavhengig av vektklasse, ifølge Trønderbladet.

- Helt utrolig at det skulle gå så bra på hjemmebane, sier Lillegård etter helgens storeslem i Melhushallen.

Løp maraton
Leif Lillegård begynte sent med med styrkeløft. Han var maratonløper og hadde en personlig rekord på sterke 2.40.

Halvmaratonrekorden hans var enda sterkere: 1 time og 11 minutter.

- Jeg fikk problemer med ryggen av all løpingen og la opp på dagen som 42-åring. Da begynte jeg med styrkeløft, forteller Lillegård til DN Aktiv.

Sist sommer vant han EM-gull i 93-kilosklassen med en totalvekt på 590 kilo, 30 kilo mindre enn i helgen.

Trener tøft
61-åringen trener 6-10 timer per uke sammen med styrkeløftkompisene i Melhus.

- Jeg kjører nok hardere og tyngre vekter enn det som er vanlig. Det går mye i knebøy. Jeg lytter til kroppen, og drar bare hjem igjen om kroppen ikke fungerer en dag, sier 61-åringen, som kjører flyttebil til daglig.

Ryggproblemen er helt borte etter at han begynte med styrkeløft.

Doblet løftevekten
- Styrkeløft er en fantastisk idrett, og det er aldri for sent å begynne. Jeg veide 69 kilo og tok 80 kilo i benken da jeg startet for snart 20 år siden. Nå er matchvekten 93 kilo, og jeg løfter det dobbelte, forteller han.

Norges sterkeste mann over 60 år betegner seg selv som "råsterk i ungdommen".

- Jeg begynte å jobbe på gård som 12-åring, og der fikk jeg løftet rimelig mye. Favorittøvelsen var å løfte draget på en traktortilhenger opp og ned, mange ganger etter hverandre.

- Tungt for en guttunge?

- Ja, du kan jo prøve!

Drømmer om VM
- Hva er det neste store målet ditt?

- Det er EM i sommer også, men det aller gjeveste er VM i Texas til høsten. Der vil jeg nok møte min overmann, så vi får se om jeg finner tid og penger til å dra over, sier Leif Lillegård.

Les flere treningssaker på DN Aktiv

Slik trener Norges sterkeste

Raste ned i buksestørrelser

Test din virkelige styrke (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kom i form med DN Aktivklubb