I mai skrev DN Aktiv om at det norske private langrennslaget, Team Norgeshus, var på jakt etter supermosjonistene, for å bli best til langløpene kommende vinter. Responsen var formidabel.

1000 interesserte
- Over 1000 stykker har vært inne på vår hjemmeside og lastet ned kontaktinformasjonen. Vi har sikkert fått inn over 70 søknader, sier teamets sjef, Emil Søbak Gundersen til DN Aktiv.

Nå er seks løpere blitt plukket ut.

- Tanken var at halve laget skulle bestå av gode løpere med stort forbedringspotensial, og resten av allerede toppløpere i aldersklassene sine.

Dette er de første løperne i Norge som er plukket med på et slikt opplegg. Nedenfor er en presentasjon av samtlige, samt en kommentarer til hvorfor dem søkte seg til et privat skilag.

Gjermund Hellerud (45)
Bosted: Stavanger.
Kjører bedriftspakker for Posten.
Beste Resultat: Seier i Troll Ski Maraton 120 kilometer. Klasseseier Birkebeinerrennet 1993. Flere ganger på pallen.

 
Mål: Vinne klassen i Birken 2012 samt være i øvre del av resultatlistene i Ski Classics.
Trente i fjor cirka 850 timer.

- Har drevet på alene så lenge nå, at det blir utrolig bra å være i miljøet igjen, sier Hellerud, som synes opplegget til Team Norgeshus virket fristende.



Tore Bjerkrheim (47)
Bosted: Nesbyen.
Vaktmester i idrettslaget i Nesbyen.
Beste resultat: 1.plass i Veteran-VM 30 km klassisk. Klasseseier i Birkebeinerrennet.

 
Mål: Vinne Birkebeinerrennet igjen.

- Jeg er veldig glad i idrett. Rotet bort ungdomsårene uten å satse på langrenn, og nå får jeg mulighet til å gjøre det gjennom dette laget. Veldig artig med et slikt team, sier Bjerkrheim til DN Aktiv.

Kjell Lyngstad (39)
Bosted: Jølster, Sogn og Fjordane.
Jobber på oljerigg i Nordsjøen (Jobber to uker på – fire uker av. Bruker fasilitetene på oljeriggen kreativt.

Beste resultat: Nr. 2 i klasse 36 - 40 i Trollski Marathon.

 
Mål: Har et mål om å heve nivået både på teknikk, styrke, og på generell kapasitet i motbakker. Sette personlig rekord i Vasaloppet, Birken, Trollski m.m!

- Sykler, løper på tredemølle og trener styrke når jeg er på riggen. Det fungerer veldig fint, men det er kjedelig om vinteren, sier Lyngstad til DN Aktiv.

- Jeg har alltid trent, men får nå mulighet til å strukturere treningsarbeidet, og komme inn i et inspirerende treningsmiljø. Det er veldig interessant å trene og konkurrere, men jeg liker ikke betegnelsen ”supermosjonist”. Ordet er nesten blitt negativt ladet, en strever som bare ønsker å vise andre hvor sprek han er, sier Lyngstad og legger til:

- Dette gjør jeg kun fordi det er moro, og litt for å slå mine egne bestenoteringer.

Kristoffer Holth (34)
Bosted: Trondheim.
Jobber som bedriftsselger i bilbransjen.
Beste resultat: 56.plass i Idre Särnaloppet 2011. (2.41).

 
Mål: Topp 50 i Birken (aldersbestemt klasse) og topp 300 i Vasaloppet. Langsiktige mål er å være med å prege disse løpene. Også mål om å være topp 10 i lokale seedingsrenn til vinteren.

- Jeg har alltid gått på ski mest alene, og nå blir det godt å komme inn i et miljø. Potensialet for slike team er stort, sier Holth som har vært på utkikk etter et slikt privatlag lenge.

Aleksander L. Svartsund (22)
Bosted: Rælingen.
Studerer idrett og jobber i barnehage.
Beste resultat: 3.10 i Birken 2011.

 
Mål: Hevde meg i langløp til vinteren og gjerne topp fem i Birken (aldersbestemt klasse) I fremtiden vil jeg bli en mann å regne med helt i teten.

- Dagene legges opp for å bli langløper. Dette virket som en mulighet til å satse videre.

Hva betyr en god plassering i et langløp for deg?

- Det betyr mye å få en bekreftelse på at det du gjør treningsmessig er godt nok. Å oppleve framgang er nok motivasjonen, sier Svartsund.

Stig Hemstad (39)
Bosted: Skedsmokorset.
Jobber i GE Healthcare.
Beste resultat: 2.plass i Trysil Skimaraton.

 
Mål: kvalifisere meg til start i Menn Elite (Birken) i løpet av tre år.

- Utrolig spennende å være med på et privatlag og høre hvordan andre trener, og lære. Jeg er veldig fascinert av langrenn, og har ved siden av full jobb også treneransvar for 12-årsgruppen til Skedsmo IL, sier Hemstad til DN Aktiv.

Er du ikke redd skiinteressen nå oppsluker all fritid?

- Nei overhodet ikke. Det går mye tid, men man blir selvdisiplinert når man er glad i å trene, og man får overskudd både i jobben og ellers. Kanskje jeg sier nei til en fest i ny og ne, men det har ikke så mye betydning, sier Hemstad til DN Aktiv.

Med å være med på et privat langrennslag tror han treningsmengdene nå økes.

- Dette inspirerer til å planlegge hverdagen enda bedre, sier han.

Les flere treningssaker på DN Aktiv

<b>Birkebeinere lever lenger</b>

<b>Tar oppgjør med 4X4-trening</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Nå dine treningsmål - Meld deg inn i DN Aktiv klubb