Løpere har lavere risiko for å dø av brystkreft, skriver Runner's World.

Det er velkjent at regelmessig trening reduserer risikoen for brystkreft med rundt 25 prosent. Dette estimatet er basert på studier som rapporterte antall timer kvinner brukte på trening og fysisk aktivitet.

Nye resultater fra National Runners' and Walkers' Health Studies i USA antar at fordelene ved å følge de amerikanske myndighetenes anbefalinger om fysisk aktivitet, er større.

Med små doser regelmessig trening kan risikoen for å dø av brystkreft trolig reduseres med over 40 prosent, ifølge studien, som er publisert i nettjournalen PLoS One.

I studien ble det sett på dødeligheten av brystkreft blant 79.124. Ingen av kvinnene hadde en historie med brystkreft før de ble med i studien. Hver uke rapporterte de hvor lang de løp eller gikk.

I løpet av studiens 11 år, døde 111 kvinner av brystkreft. De som oppfylte myndighetenes anbefaling om fysisk aktivitet hadde 41,5 prosent lavere risiko for å dø av brystkreft sammenlignet med dem som kom til kort når det gjaldt anbefalingene.

Ifølge studien er det ikke mange kilometerene som skal til for å redusere risikoen, kun en drøy mil med rask gange, eller rundt 7 kilometer løping per uke.

Les flere saker på DN Aktiv

Kroppens forsvar kan skades av vitaminpiller

Hjerte for trening

Hard trening kan være sunnere enn fryktet (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.