Skal du gå ned minst fem kilo, er det langt større sannsynlighet for å lykkes hvis du har lavt stressnivå og sover mer enn seks timer, men ikke mer enn åtte timer hver natt. Det viser en ny studie som er finansiert av Nasjonalt Senter for komplementær og alternativ medisin i USA.

Nesten 500 personer var med i studien der man undersøkte om søvn, stress, depresjon, tv-titting, og databruk henger sammen med vekttap, ifølge International Journal of Obesity.

Mat og trening
Deltakerne ble veid og rådet til å redusere kaloriinntaket med 500 kalorier per dag gjennom en diett med lite fett og sukker, men mye frukt og grønnsaker. Samtidig hadde de 3 timer mer fysisk aktivitet per uke, og loggførte hva de faktisk spiste.

Deltakerne ble også bedt om å rapportere nivåer av søvnløshet, stress og depresjon, og registrere hvor lenge de sov, og tiden de brukte på TV-tititing og databruk.

Forskerteamet fant at mengde søvn og stress hadde direkte sammenheng med vekttap, men de fant ingen sammeheng mellom vekttap og faktorer som depresjon og tiden forsøkspersonene brukte på data.

Personer med de laveste stressnivåene og som i tillegg sov fra seks til åtte timer, hadde større sjanse for å lykkes med å nå sine vektmål.

Matdagbok virker
Studien er del av et større forskningsprosjekt. I fjor la forskerne frem data som viste at jo mer folk logget på en interaktiv nettside for vektkontroll, jo bedre lyktes de med å holde vekten under kontroll.

Bruk av matdagbok og personlig rådgivning virker på samme måte, ifølge studien

Les flere treningssaker på DN Aktiv

<b>Slik får du fart på kaloriene</b>

<b>Effektiv trening som brenner kalorier</b>

<b>Her er maten som gir maks treningseffekt</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.



Få tilpasset treningsprogram i DN Aktiv klubb