Det er på tide å slå et slag for trening. Forskning viser nemlig at noen skikkelige treningsøkter reduserer risikoen for å få slag. Et australsk forskerteam fulgte mer enn 27.000 middelaldrende menn og kvinner, og forsøkskandidatene ble fulgt i gjennomsnitt i 5,7 år, skriver Men's Health.

Må svette
Studien forteller at de som ikke trente hadde 20 prosent større sannsynlighet for å få et hjerneslag sammenlignet med de som trente med moderat til høy intensitet fire eller flere ganger i uka.

Høy intensitet i denne sammenheng ble klassifisert som det punktet der de begynte å svette.

Reduserende faktor
Resultatene i undersøkelsen viste at det var liten forskjell på menn og kvinner. Men på ett område så forskerne en økning i risikoen for den ene gruppen: Mennene i undersøkelsen som rapporterte at de mosjonerte 1-3 ganger i uka hadde en noe større risiko for å få slag enn de som trente oftere.

- Trening er en effektiv måte å redusere risikoen for slag fordi det reduserer høyt blodtrykk, fedme og diabetes, altså alle risikofaktorene ved hjerneslag, sier studieforfatteren Michelle McDonnell ved University og South Australia.

Forskerne konkluderer også med at treningen kan hindre blokkeringer i blodomløpet og løse opp små blodpropper som senere kan forårsake slag.

Les flere saker på DN Aktiv

Hjertetrøbbel av «maraton-piller»

Antioksidanter motvirker treningseffekt

I superform med kroppen som motstand (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.