Kulturdepartementet utlyser nå avtale som gir status som kommersiell allmennkringkaster, lik den TV 2 har i dag.

Fristen er satt til 4. august.

Må skape nyheter i Bergen

Avtalen vil inneholde krav om fortsatt nyhetsproduksjon med base i Bergen. Øvrige innholdskrav i dagens avtale blir fjernet. Avtalen vil gjelde for perioden 1. januar 2017 - 31. desember 2019, skriver departementet.

TV 2-sjef Olav T. Sandnes TV 2 skal kutte 350 millioner

LES OGSÅ: Dette er TV 2-sjefens taktikk for å overleve

- Regjeringen er opptatt av å sikre fortsatt mangfold av medier. Vi ønsker derfor å legge til rette for kommersiell allmennkringkasting i Norge. Vi trenger en levedyktig kommersiell allmennkringkaster i tillegg til NRK. Det er viktig for mediemangfoldet at vi har en kanal med hovedsete utenfor Oslo. Et mangfold av nyheter og nyhetsproduksjon er et avgjørende fundament for et velfungerende demokrati, sier kulturminister Linda Hofstad Helleland i en pressemelding.

TV 2 gjennomgår utlysningen

TV 2 vil foreløpig ikke si noe om hvordan selskapet forholder seg til utlysningen.

- Vi vil nå gå grundig gjennom utlysningen og behandle den både internt i TV 2 administrasjonen, men også i TV 2 styret. Først etter dette vil vi kommentere på veien videre rundt denne utlysningen, skriver Sarah C. J. Willand, som er organisasjons- og kommunikasjonsdirektør i TV 2.

LES OGSÅ: Avishus åpen for å kapre TV 2-status

Kravene som er fjernet fra avtalen som nå lyses ut er blant annet krav om å bidra til å støtte norsk film- og tv-produksjon. Det vil heller ikke bli stilt krav til barne- og ungdomssendinger og krav om både nynorsk og bokmål i sendingene, skriver departementet.

Nye medievaner umuliggjør krav

Bakgrunnen er endringene i mediemarkedet og medievanene.

- Endrede medievaner og endringene i mediemarkedet gjør at vi ikke lenger ønsker å stille de samme kravene for å sikre en kringkaster sendinger i kabelnettet, sier Hofstad Helleland.

Hele utlysningsteksten kan du lese på Kulturdepartementets nettsider her.

Lese mer om medier, kultur, nett, teknologi? Følg DN Etterbørs og @bjorneckblad på Twitter

Du kan også følge DN Etterbørs på Facebook

LES OGSÅ:

Google og Facebook gir nordiske kulturministre hodepine  

Her er knappen som truer Finn.no

Se havørnen ruge i HD (fra nettportalen som nekter å dø)  

Se på DNtv:

Tårer i øyekroken da Oslos siste videosjappe kom til «the end»
DN møtte triste eiere og kunder på Video Nova på Majorstuen på butikkens siste dag: - En æra er forbi.
02:31
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.