Den sveitsiske storbanken UBS står overfor en rekordbot på mer enn en milliard dollar etter påstander om manipulering av internbankrenten Libor, ifølge Financial Times fredag.

Banken og myndigheter fra USA og Storbritannia er inne i de siste forhandlingene som trolig vil føre til en avgjørelse for UBS så tidlig som mandag, ifølge personer kjent med saken.

Boten vil være mer enn det dobbelte av det Barclays betalte da banken ble dømt i en lignende sak.

Det til tross for at UBS har samarbeidet med myndighetene.

Tidligere i år inngikk den britiske bankkjempen Barclays et forlik med britiske myndigheter der banken aksepterte en bot på 290 millioner pund for å manipulert internbank-renten.

Renten viser hvor mye bankene krever for å gi lån til hverandre. Den er dessuten en viktig referanse for å prise alt fra fra kredittkortgebyrer til bedriftslån.

Ved å sette renten ned til et urealistisk lavt nivå, kan banker lure markedet til å tro at de står sterkere enn de egentlig gjør.

Både toppsjef Både toppsjef Bob Diamond og styreleder Marcus Agius i Barclays måtte gå etter skandalen.

Rentetriksing-skandalen er fortsatt under etterforskning både i USA og i Storbritannia, og skal involvere flere banker.

Les også:

Tre pågrepet i rentejuks-saken

Storbanker stevnet i amerikansk Libor-gransking


Deutsche Bank-ansatte bedrev rentetriksing

Rentetriksing-skandalen: - En sak som angår mange banker

UBS-megler dømt i Storbritannias største svindelsak

Razziaer mot tyske kunder i UBS (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.