Under den årlige Agderkonferansen i Kristiansand denne uken var grimstadrederen og investoren Andreas K.L. Ugland (87) absolutt ikke kommet for å smiske med fremmøtte politikere (med næringsminister Trond Giske i spissen), byråkrater eller næringslivsfolk, skriver Dagens Næringsiv.

Ugland er nemlig forarget over offentlig pengebruk og mener politikere er verre enn «fulle sjøfolk».

Det den aldrende rederen var kommet for å snakke om var sin store lidenskap gjennom et over 60 år langt yrkesliv, nemlig innovasjon.

– Det som har drevet meg i alle disse årene har vært forbedring. Hele tiden å komme videre. Men jeg må si jeg er nervøs for det norske systemet slik det fungerer i dag. Der arbeid skal utføres basert på instruksjoner og rapporter. Jeg frykter kulturen i Norge bare handler om å følge boken. Der folk med praktisk sans ikke får bruke den, sa Ugland ifølge Dagens Næringsliv.

- Byråkratiet stanser utviklingen

Ugland sa det er blitt veldig dyrt å leve i dag, og at mye skyldes den store administrasjonen i det offentlige, og la til at den sannsynligvis er helt bortkastet.

– Dagens system er jo laget på våre besteforeldres tid og byråkratiet stanser utviklingen. Hvorfor er det for eksempel nødvendig å ha mange flere byråkrater til å styre Norge enn de har i Sverige? Er vi så mye dummere enn svenskene?, spurte Ugland før han avsluttet med følgende forslag.

– Jeg har alltid ergret meg over uttrykket «bruker penger som fulle sjøfolk». Jeg synes vi skal endre det til «bruker penger som politikere».

Ingen planer om å gi seg

Andreas K.L. Ugland er sønn av skipsreder Johan Milmar ugland (1881-1960) og Sara Ugland (1892-1981), og er yngst av fire søsken.

Han har ifølge Dagens Næringsliv ingen planer om å bli pensjonist.

I en alder av 87 år er han på jobb hver eneste dag og er en aktiv investor. Han er storeier og styremedlem i selskaper som det amerikanske teknologiselskapet Scala samt norske Axnes Aviation, Safemar og logistikkselskapet Logit Systems.

Les også: - Man bare pøser pengene inn


<b>- Oljepengene har gått med i dragsuget</b>

<b>- Det er bare i Norge dette kan gjøres uten at noen løfter et øyebryn</b>



<b>Ugland: - Det spinner i hodet døgnet rundt</b>


<b>Millionær prutet på søppelregningen</b>

<b>Vi må jobbe stadig lenger</b>

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.