Investor Jens Ulltveit-Moe har gjennom selskapet Umoe Shipping and Energy kjøpt 26,5 millioner aksjer i kriserammede Sevan Marine, tilsvarende 5 prosent.

- Vel, jeg har kjøpt en liten post der. Selskapet har en imponerende teknologi og jeg kjenner grunnleggeren. Jeg føler at det er veldig mye sterkt i selskapet og da tenker jeg på kompetansen og eiendelene. Finansstrukturen er derimot helt umulig, sier han og legger til:

- Kombinasjonen av gjeld og befraktningsrater gjør at her må alle, aksjonærer, obligasjonseiere og befraktere ta et tak for å redde et selskap som etter mitt syn er bryet verdt å redde.

Advarer
Analytiker Frederik Lund i Carnegie anbefalte senest i går investorer om å holde seg unna aksjen, etter en lang stri strøm av dårlige nyheter fra selskapet. Igår ble det klart at Sevan ikke klarer å hente penger i markedet, og at det vil komme i brudd med lånebetingelsene om kun få dager.

- Det er utvilsomt risiskabelt, og det er utvilsomt konkursrisiko her, sier Ulltveit-Moe til DN.no.

Aksjekursen har rast de siste månedene, og kollapset før nyheten om den mislykkede emisjonen.

Les også: - Sevan er ikke billig

- Det er ganske åpenbart at det må friske penger inn, og det er ganske åpenbart at her må alle bidra med noe på kort sikt for å få gevinst på lang sikt. Så får vi se hvordan dét går, sier Ulltveit-Moe til DN.no

Måtte flagge
Ulltveit-Moe kan ha kjøpt flere aksjer.

- Hva var det som gjorde at du kun valgte å kjøpe fem prosent i første omgang?

- Det er det ingen som har sagt at det er. Jeg måtte flagge ved 5 prosent, sier Ulltveit-Moe til DN.no.

Han ønsker ikke kommentere om eierandelen er høyere for øyeblikket.





Bunnfiske
Ulltveit-Moe, som har tapt nær 3 milliarder kroner på sine investeringer de siste tre årene, ser dermed ut til å satse på at selskapet vil lykkes med sin restrukturering som meldt torsdag.

- Hvis andre aksjonærer ønsker at vi sammen skal ta et løft er jeg beredt til å gjøre det. Det må til en aktiv restrukturering, som finansinvestering har markedet sagt sitt om verdien av egenkapitalen, sier han til TDN Finans.

- Vil du ta styreplass?

- Hvis det ønskes av de andre aksjonærene så vil jeg være villig til det. Jeg vil jo også si at jeg har med meg Tom Ruud som jo har dyp erf#229 fra Aker og Nordea. Selv har jeg kjent offshore-markedet i mange år, sier han.

- Føler du deg sikker på at en finansiell restrukturering er mulig?

-Nei, absolutt ikke. Hvis det var sikkert ville aksjekursen vært vesentlig høyere, sier Ulltveit-Moe.

Sevan Marine, som har spesialisert seg på sylinderformede flytende produksjonsenheter for oljebransjen, kan i yttereste konskvens selskapet gå over ende dersom en restrukturering av selskapets gjeld ikke fører frem.

Les også: - Likvidering vil alltid være et alternativ

Det oppgis ikke til hvilken kurs investoren har kjøpt aksjene. Gitt at meldingen kom kl. 13.11 er det imidlertid minimum betalt 0,42 kroner per aksje, som er den laveste omsatte kursen, og maksimalt 0,50-0,60 kroner per aksje. Dette tilsvarer et sted mellom 11 og 16 millioner kroner.

Ulltveit-Moe ønsker ikke kommentere hvilken kurs som har blitt betalt, men beskriver investeringen som «beskjeden».

- Aksjene er kjøpt gjennom det siste døgnet, sier han til DN.no.

Aksjen spratt opp etter nyheten om Ulltveit-Moes kjøp. Sevan er opp 68, 20 prosent til 0,86 kroner per aksje.

Les også:
Skal tjene penger på sprit, gass og hamburger - før katastrofen
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.