Amerikanske børser falt tilbake torsdag etter at S&P 500-indeksen onsdag nådde sitt høyeste nivå på ti måneder.

- Det ser ut som det er et gevinstsikringscase, sa markedsstrateg Michael Ingram i BCG Partners til Bloomberg News før børsene åpnet.

Om det var gevinstsikring eller frykt for det markedene har i vente de neste ukene er vanskelig å fastslå, men de tre viktigste aksjeindeksene holdt seg i alle fall i negativt terreng gjennom hele handelen.

Mot slutten av handelen hentet imidlertid markedet seg markert opp fra dagens svakeste nivåer. Til slutt endte indeksene ned mellom 0,1 og 0,3 prosent.

Fremover er det flere viktige hendelser som kan påvirke utviklingen i markedene. Neste onsdag er det rentemøte i den amerikanske sentralbanken Federal Reserve, mens det uken etter er duket for britenes folkeavstemning om videre EU-medlemskap.  

Handelen i fremtidsrenter i terminmarkedet indikerer at sannsynligheten for at rentekomiteen i Federal Reserve vil kunngjøre en rentehevning 15. juni er lik null. Sannsynligheten for en rentehevning i USA i løpet av juli er 18 prosent, og øker til 55,7 prosent innen utgangen av året.

Selv om det ikke er ventet at sentralbanken vil gjøre noe med rentenivået i neste uke, vil uttalelsene fra sentralbanksjef Janet Yellen bli svært nøye vurdert i markedene. Mer informasjon om når neste renteøkning kan ventes gir som regel reaksjoner i markedene.

- Jeg vil ikke bli overrasket om vi ser at det rygger litt mer i neste uke. Markedet må navigere litt urent farvann fra nå og frem til midten av juli, med Fed neste uke og Brexit-avstemningen den påfølgende, sier investeringsdirektør Jim Davis  i forvaltningsselskapet Private Client Reserve i US Bank til Bloomberg.

Indeksene (sluttkurser):

 

Les også:

- Er blitt dyrere for nordmenn å reise

Skyhøy Brexit-frykt i valutamarkedet: Kan ende med lettelsesrally eller finansuro

Her er alt du trenger å vite om britenes historiske valg (DN+)

Derfor bør du selge i dag  

Anbefalt av DNtv:

Brexit på to minutter
23. juni skal britene avgjøre om de skal gå ut av EU eller bli værende.
02:00
Publisert:

Dette lager stjernekokkene når de er lei av å lage mat
Pasta Carbonara er Michelin-kokk Sven Erik Renaas nødløsning når han er lei av å lage mat. Hemmeligheten for å forvandle de enkle ingrediensene til en perfekt pastarett ligger i teknikken, ikke arbeidsinnsatsen.
00:53
Publisert:
 

Siste episode av DNs podkast:

Episode 11: Dette må du vite om "brexit", milliarder i sluttpakke til oljeselskapene - og en milliardær og et gribbefond som har planen klar for kriserammede offshorerederier.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.