- Jeg har alltid forsøkt å være mentalt forberedt på at man kan bli tvunget til å endre retning, forteller Knut Brundtland (55).

For at en snuoperasjon skal være mulig, har han alltid sørget for å ha flere ben å stå på. Dermed er det kanskje ikke så rart at han har gått veien fra advokat, til investor og profesjonell styremedlem i et titalls selskaper, til nåværende stilling som direktør i ABG Sundal Collier.

- For meg er det viktig å ikke la det gå for mye prestisje i nederlag, men heller se på de muligheter som alltid åpner seg ved endring. Jeg er en person som ser nesten utelukkende fremover og som ikke har legning for å angre. Dumme valg skal du lære av og ikke angre på, sier Brundtland og legger til:

- Det var sikkert lettere da jeg var yngre!

I denne sommerserien forteller et knippe profiler fra norsk næringsliv, politikk og akademia om sin karriere.

Luksusvann fra kommunalt vannverk

Brundtland er, om man ser bort fra at han er sønn til Gro Harlem Brundtland, mest kjent for arbeidet med luksusvannet Voss.

Han var en av motorene bak produktet, deleier og administrerende direktør fra 2008 til 2010.

- Det har på mange måter vært tøft å gjøre Voss of Norway til en internasjonal og lønnsom aktør. Det har vært den største profesjonelle utfordringen jeg har hatt, sier han til DN.

Brundtland og co har lykkes med å profilere Voss som dyrt norsk kildevann. Det til tross for TV2-avsløringene i 2010 om at vannet «ikke er mer eksklusivt enn at det er formidlet av et kommunalt vannverk på Sørlandet».

Nylig ble det kinesiske investeringsselskapet Reignwood hovedeier i Voss.

- Det øyeblikket da det var klart at Reignwood investerte over 100 millioner dollar i Voss var veldig viktig for meg. Dermed ble vår strategi bekreftet og samtidig ble posisjonen og selskapet sikret for fremtiden, sier Brundtland.

Les alle artiklene i denne serien

Hardt, systematisk og presist arbeid

Knut Brundtland er utdannet jurist, og jobbet i elleve år i advokatfirmaet Bugge, Arentz-Hansen & Rasmussen (BAHR). Der fungerte Even Wahr Hansen som mentor.

- Han lærte meg betydningen av hardt, systematisk og presist arbeid. Dette ble avgjørende i senere karriere, sier Brundtland.

Nå har han vært i investeringsbanken siden 2010.

- I dag er mitt mål å fortsette å bidra til utviklingen av ABG Sundal Collier, så lenge bidraget mitt er mer positivt for bedriften enn det alternative ledere kan gi, sier Brundtland.

Tidligere artikler i denne serien:

Petter Stordalen: - Det forandret karrieren min

Kristin Skogen Lund: - Jeg kan tenke meg å starte for meg selv

Bente Landsnes: Derfor droppet børsdirektøren utdannelse

Lise Lyngsnes Randeberg: - Krisetider rammer også høyt utdannede

Jarand Rystad: Synes kollegaen var «gal» som ville bli med på gründersatsingen

Anbefalt av DNtv:

Fra 0 til 100 på tre sekunder
Når den raskeste i norsk luftrom skal kåres, flyr basehopperne en kilometer ut fra veggen. Hastigheten kan passere 220 kilometer i timen.
03:06
Publisert:

Disse åtte øvelsene gjør deg til en god løper
Eystein Enoksen, professor ved idrettshøgskolen, anbefaler disse teknikk- og styrkeøvelsene.
01:25
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.