Ved nyttår spådde de fleste ekspertene at børsen ville stige 10-20 prosent i år. Fasit så langt er derimot et fall på rundt 20 prosent.

Nå har Finansavisen snakket med fire eksperter som er rykende uenige om den videre utviklingen.

Sjefstrateg Peter Hermanrud i First Securities anbefaler investorene å vente med å være fullinvestert til senere på høsten, men er betinget optimist.

- Uro som vi nå har, har ofte blitt verre utover høsten, men hvis du kjøper nå og har tre års horisont, tror jeg ikke du gjør mye galt, sier Hermanrud til avisen.

Hermanrud: - Børsen i 500 poeng ved nyttår (juli)

- Kan umulig bli "gæernt"
Privatinvestor Jan Eiler Fleischer er også optimistist.

- Det er en del aksjer som er blitt latterlig billige. Aksjene som har inntjening kan umulig bli "gæernt" på dagens nivåer, sier han til Finansvisen.

Aksjenestor Jan Petter Sissener vurderer flere typiske bluechipaksjer som "billige", som Orkla, Statoil, Norsk Hydro og Storebrand.

- Det er det de får betalt for

Den eneste pessimisten blant Finansavisens fire eksperter er investor Jan Haudemann-Andersen.

Han er sikker på at inflasjonen vil komme, da politikerne alltid velger den letteste løsningen. Til privatinvestoren med rundt en million kroner disponibelt er Haudemann-Andersens råd å være forsiktig da det ikke finnes noen enkle råd.

- Analytikere sier alltid at alt ordner seg, at man finner en løsning. Det er det de får betalt for, sier han til avisen.

Haudemann-Andersen: Krisen er total

Les også: Advarer mot daytrading

Frykter total kollaps

Spår børsen i 540

- Børsen skal 20 prosent opp i år


(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.