Årsresultatet etter skatt ble 44 millioner kroner for Hero Norge, som driver en rekke asylmottak, melder Nettavisen. Mesteparten av pengene kommer fra det offentlige.

– Behovet for mottaksplasser varierer fra år til år, og fra sommeren 2015 økte ankomstene dramatisk i Norge. Flere av mottakene var midlertidige og mange var såkalte akuttmottak med kort varighet, skriver styret i Hero i sin årsberetning.

Hero er i dag Skandinavias største mottaksoperatør og har flere titall mottak i Norge og Sverige. Bak selskapet står milliardærbrødrene Roger og Kristian Adolfsen, som overtok aksjemajoriteten i 2014.

Kan være slutt på pengefesten

Men pengefesten kan snart være slutt. Etter en dramatisk nedgang i antall asylankomster har Utlendingsdirektoratet varslet at mottakskapasiteten skal bygges ned med en tredel i løpet av sommeren. Dersom nedgangen fortsetter, kan antall plasser bli ytterligere redusert.

Totalt søkte 1.678 personer om asyl i Norge fra nyttår og til om med 30. juni. Dette er en nedgang på 64 prosent fra samme periode i fjor, da tallet var 4.619.

Følg markedet på DN Investor

Les mer på DN.no:

Nå koster pundet under 11 kroner

Har steget 14,2 prosent på et halvt år: Kraftig prisstigning for disse boligene i juni

- Trenger ikke være rakettforsker for å forklare boligprisveksten i Oslo

Sjekk boligprisene der du bor

John Fredriksens Seadrill vurder å flytte hovedkvarteret fra London etter brexit: - Byen er dyr og vi har alternativer  

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Brexit-spesial:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.