Investor Øystein Stray Spetalen ble svært irritert over Sandefjord kommunes fremferd under en inspeksjon av hans fritidseiendom i juli.

Ifølge Spetalen tvang bygningsmyndighetene seg forbi hans au pair, og tok interiørbilder av hytta på Berganodden mens han var borte, skrev Finansavisen i sommer.

Les saken: Kommunen tok seg inn i Spetalens hytte uten varsel

- Det er både stygt og ufint å skyve en au pair foran seg. Hun gjorde som hun hadde instruks om, sa Spetalen til Finansavisen.

Spetalens advokat John Christian Elden antydet likegodt overfor Finansavisen at motivasjon for kontrollen skyldtes en personlig vendetta fra en sakbehandlers side.

- Vedkommende opptrådte som en ansatt
Nå har Sandefjord kommune ferdigstilt sluttrapporten fra bef#229en og sendt den til Spetalen.

- Da bygningsmyndigheten ankom eiendommen(e), var vi i kontakt med en person inne i fritidsboligen på Berganodden 26 og spurte etter eier. Eier var ikke til stede. Vi informerte om at vi var fra bygningsmyndigheten i Sandefjord kommune og at vi ønsket å befare byggeplassene på eiendommen gnr 99/45. Det ble gitt tillatelse til dette av denne personen, vedkommende opptrådte som en ansatt, skriver kommunen i rapporten.

Har avdekket avvik
Kommunen har flere bemerkninger til Spetalens fritidseiendommer i Berganodden 20 og 28, og konkluderer med at det er «avdekket avvik».

For Berganodden 28 bemerker kommunen:

  • Det er støpt en plate til et tilbygg, men det er ikke sendt inn ny igangsettingssøknad fra ny ansvarlig søker for dette arbeidet. Det er heller ikke gitt ansvarsrett til en ansvarlig utførende for de grunnarbeidene som er utført. Plate samsvarer videre ikke helt med siste godkjente tegninger.
  • Det er vanskelig å avgjøre om støpearbeider på en en brygge er utført i henhold til tillatelsen eller ikke.

For Berganodden 20 bemerker kommunen:

  • Bygningsmyndigheten foretok også et kort tilsyn av eiendommen gnr 98/18, Berganodden 20. Dette fordi administrasjonen flere ganger har mottatt henvendelser fra publikum om at det har foregått byggearbeider på eiendommen etter at fritidsboligen var meldt ferdig.
  • Underetasjen fremsto for bygningsmyndigheten som et stort åpent areal, både under fritidsboligen med tilhørende bygg og under terrassearealet mellom byggene. Takhøyden er muligens under 1,90 m. Dette ble ikke målt og kontrollert. Det var noe gangareal med tilstøtende mindre rom flere steder. Bygningsmyndigheten kan ikke på bakgrunn av det innsendte og godkjente tegningsgrunnlaget se at det er godkjent en så stor underetasje.
  • Det ble også konstatert at det nord for fritidsboligen er oppført et mindre bygg/bod på 4-5 kvm. Bygningsmyndighetene kan ikke se at dette er omsøkt og godkjent.

- Et merkelig brev
- Kommunes høstbrev vil bli besvart i løpet av kort tid. Som du ser har kommunen til tross for sitt enorme engasjement og store ressursbruk rundt mine fritidseiendommer i mer enn 12 år fortsatt ikke dokumentert noen avvik ut fra det som er godkjent, skriver Spetalen i en e-post til DN.no.

- Forøvrig et merkelig brev da saksbehandlerne ikke klarer å konkludere om utførte tiltak er større eller mindre enn godkjent. Brygge og nybygget hytte vil selvfølgelig bli oppført slik at den blir i tråd med godkjent tillatelse, skriver Spetalen.

- Blir mistenkeliggjort
Spetalen har lenge vært i krangel med naboen, som er fastboende på eiendommen som ligger ved siden av Spetalens fritidseiendom i Sandefjord. Spetalen mente naboen har begått ulovligheter i strandsonen og snik-utbygget en brygge som Spetalen har utsikt til fra sitt landsted.

Les saken: Spetalen vant bryggestriden

- Naboens brygge som er dokumentert 16 meter lengere enn godkjent er for samme etat i kommunen fortsatt intet problem mens andre blir mistenkeliggjort før arbeidet er startet og sluttført, skriver Spetalen til DN.no.

Les mer om eiendom:
Miguel Sørholt tapte mot Privatmegleren

<b>Boligsalget stuper</b>

<b>Kun ett år igjen med boligprisvekst</b>

<b>Magnus Reitan selger Nesøya-slott med Tesla på kjøpet</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.