Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Hun er bestemor og råner på Instagram

Tekst

Vil du få varsel hver gang Ida Wammer publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Kaos. Hva får man uten trafikkregler? En fullstendig marerittaktig situasjon, men også Kimiko Nishimotos kunst.

Kaos. Hva får man uten trafikkregler? En fullstendig marerittaktig situasjon, men også Kimiko Nishimotos kunst.

Kimiko Nishimoto (93) gir gass på Instagram.

Dette er ikke en sak om elsparkesykler, men vi må svinge raskt (og kontrollert) innom temaet. For en stund siden, faktisk før man kunne mistenke elsparkesyklene for å forplante seg idet man snudde ryggen til dem, toppet det seg for en venninne: Hun informerte om at hun nå hadde så mye innestengt aggresjon at det ved neste nestenulykke ville kunne ende i en uproporsjonalt kraftig konfrontasjon med føreren.

Fakta: Kimiko Nishimoto

Japansk fotograf

Har cirka 250.000 følgere på Instagram, hvor hun underholder publikum med bilder som iscenesetter farlige sammenstøt i trafikken.

@kimiko_nishimoto

Nesten-dødelig

Siden den gang har et utall sparkesykler fått dødelige møter med den skummende Akerselva i Oslo, og mangt et ansikt har fått nesten-dødelige møter med asfalten. Da to unge menn kom sikksakk-kjørende mot meg på en trang fortauskant og spurte hverandre om hva som var den beste måten å stå på elsparkesykkel på, brøt jeg uventet (for oss alle tre) inn: «Å ikke stå på en i det hele tatt!»

Det hadde med andre ord rukket å toppe seg for meg også: Jeg hadde nådd mitt absolutte metningspunkt for uanstendig fremferd i trafikken.

Men så: et vendepunkt.

Det som reverserte alle tidligere oppfatninger, var oppdagelsen av den 93 år gamle japanske fotografen Kimiko Nishimoto på Instagram. Risikofylt og uanstendig fremferd i trafikken, råning, skrensing og tryning er selve prinsippet for kunsten hennes.

Jeg var ikke mett likevel. Jeg var trollbundet.

Fartsstriper. Japanske Kimiko Nishimoto oppfører seg tilsynelatende som en italiener i trafikken.

Fartsstriper. Japanske Kimiko Nishimoto oppfører seg tilsynelatende som en italiener i trafikken.

Humor. 93-åringens prosjekt er selvportretter som involverer kjøretøy i høy hastighet, skrensing, råning, velting og påkjørsler.

Humor. 93-åringens prosjekt er selvportretter som involverer kjøretøy i høy hastighet, skrensing, råning, velting og påkjørsler.

Bestemor på Instagram

Kimiko Nishimoto har vært frisør, banesyklist og de seneste år hjemmeværende. Som 72-åring ble hun med en venninne på fotokurs, og da var det gjort. Siden den gang har hun tatt selvportretter som ofte involverer et høyhastighetstransportmiddel i velt, skrens eller i rasende fart.

Hennes fremste distribusjonskanal er Instagram, hvor hun – i takt med at følgertallet har økt til nærmere 250.000 – har fått benevnelsen «insta-gran». Bildene har, på japansk, emneknagger som #morsomtfoto, #dumt og #selfie, og selv har hun uttalt at hun «bare gjør det for gøy».

Hun skulle bare visst. Kanskje har det reddet en uanstendig elsparkesykkelfører fra en unødvendig brutal konfrontasjon også. Den får heller asfalten ta seg av.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.