Fra blogg til nettmagasin

Tekst

Det er blogginflasjon om dagen, og nettsteder som skal dekke det utvidede begrepet ”kultur” popper opp som aldri før. Trenger vi fler?

– Ja, mener moteblogger Birthe Skotheim, gründer og redaktør for kultur og utelivsmagasinet Upop.no, som lanseres i dag.

- Fremtiden vil jo vise om det er behov for alle, men vi skiller oss ut med base og utgangspunkt i Bergen. Sånn sett tror jeg vi har en fin nisje, og absolutt livets rett. Det som skjer eller blir lagd i Oslo får jo et veldig Oslo-preg. Jeg tror mange savner å lese om ting som skjer i sin egen by, sier Skotheim til D2.no.

Mellomsjiktet
Skotheim er tidligere Natt & Dag-skribent, og starter den nye nettsatsningen med 20 andre bidragsytere på laget.

- De etablerte mediehusene klarer ikke helt å snakke til undergrunnen og unge mennesker. Det blir enten for kommersielt, som eksempelvis Nettavisen, eller pinlig privat, som mange personlige blogger kan være. DIY-tendensen (do it yourself, red.annm) man ser på nettet nå har ryddet vei for at også folk som ikke er tradisjonelle journalister kan uttrykke seg via blogger, og vi har fått mange nye nettsider og blogger i mellomsjiktet mellom tradisjonelt mediehus og privat blogg. De har ofte mer troverdighet og kredibilitet, og kan være mer på hugget, sier Skotheim.

Stepper opp
Upop startet som en blogg for et halvt år siden, og har fungert som en teaser for nettmagasinet som avdukes i morgen.

- Vi brenner for det vi skriver om, og deler en formidlingstrang som til nå har fått utløp i bloggen upop.blogg.no. Her har vi jobbet med nullbudsjett, og markedsført oss via ryktebørsen, events, og nettkanaler som facebook.com. Nå forlater vi bloggformatet og skifter ham til nettmagasin for å fylle et tomrom som er i Bergen, forklarer Skotheim.

Både- og
Magasinet Upop skal være både smalt og bredt, og dekke områder som musikk, uteliv, mote, film, kunst og litteratur, også med et internasjonalt perspektiv.

- Siden drives helt på idealistisk basis, jeg har tatt opp et personlig lån og har jobbet fulltid med prosjektet det siste halvåret. Vi feirer lanseringen i dag med fest på Landmark. Det blir konsert med svenske Juvelen, konsert med fire 17 år gamle jenter i rockebandet Razika, og Upop-Dj’s, forteller Skotheim.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk