Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Blenheim Forge. De tre kameratene (fra venstre) James Ross-Harris, Jon Warshawsky og Richard Wagner har gjort hobbyen til fulltidsjobb og startet egen smie. Kjøkkenknivene deres er blitt populære blant både kjendiskokker og amatører.

Blenheim Forge. De tre kameratene (fra venstre) James Ross-Harris, Jon Warshawsky og Richard Wagner har gjort hobbyen til fulltidsjobb og startet egen smie. Kjøkkenknivene deres er blitt populære blant både kjendiskokker og amatører.

Mange jern i ilden

Tekst

Vil du få varsel hver gang Ingvild Paulsen publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
London

Fremadstormende smeder i Storbritannia gjør det skarpt med håndlagde kjøkkenkniver.

Flammene står rundt Jon Warshawsky (32). Med stor ro fortsetter han å dyppe et rødglødende knivblad i et bad med olje. Han herder stålet som skal bli til en luksuriøs kokkekniv, en omstendelig prosess med ekstrem varme og regulert avkjøling.

Ovnen drønner, røyk veller opp fra oljefatet, slegger står lent langs veggene og en bøtte med urovekkende grønn syrevæske står på betonggulvet.