Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

– Hvis du vil sitte i kø på vei hjem og pille deg uforstyrret i nesen, er nok ikke dette riktig bil for deg

Tekst

Vil du få varsel hver gang Karl Eirik Haug publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Den veier like mye som en båt, har 600 hester, en panserdame som forsvinner – og Isofix.

En 2,5 tonn og 5,4 meter lang svart sak får drøssevis av likes på Instagram-kontoen @arnhoff til Andreas Arnhoff (29) i Norwegian Ground.

Instagram-profilen din hinter om bunnløs bilentusiasme?

Ja, jeg har bilinteressen fra Finnskogen. Morfar innførte meg til bilsport – det lokale skogsrallyet på Finnskogen startet foran huset til besteforeldrene mine. Det er her Solberg-brødrene og gutta har stilt. Senere, i 2013, begynte jeg å få mange følgere på Instagram. Der viser jeg fortsatt premiumbiler som jeg har hatt over 30 av på ti år.

Fakta: Bil-cv

Andreas Arnhoff har eid en rekke Porsche 911, Ferrari, Aston Martin, Audi, Mercedes, Bentley og Range Rover, samt et par Fiat 500. 2010-modellen av Rolls-Royce Ghost ble kjøpt i år.

Hvordan ble det deg og en konservativ Rålls?

Rolls-Royce er alle bilers storebror. Den går fortsatt for å være verdens beste bil, og at konstruksjonen er basert på BMW 7-serie styrker bare saken. Selv om den veier like mye som en båt, gir V12-motoren på rundt 600 hester godt skyv.

Hvorfor matt svart?

Jo, jeg har forsøkt å gjøre den mer badass enn bryllupsbil. Jeg ville bruke tid på å modifisere bilen til en stil som er min, ellers blir den bare en Rolls-Royce som andre.

Sjåfør med hvite hansker er mest naturlig?

Nei, nei, det gjelder kanskje den større modellen Phantom. Denne har Isofix for feste av barneseter og alt. Det er ganske kult. Ellers er såkalte suicide doors, sidedører som åpner hver sin vei, sykt praktisk, for meg som bruker den daglig. Med plass til hele familien min med to småbarn, er Rolls-Royce Ghost ingen egotripp. Og den tåler søl med is og yoghurt.

Ikke gå glipp av noe!

Få ukebrev med D2s beste saker rett i innboksen.

Meld deg på her

Hvilke kule triks kan bilen gjøre?

«Damen» på toppen av grillen forsvinner når du lukker bilen. Det er ingen gimmick, men en ren tyverisikring, for folk stjeler gjerne de figurene. Slike småting gir en «hemmelig agent»-følelse. Et spørsmål jeg ofte får, er om paraplyene i de bakre sidedørene skjuler hemmelige våpen, som i en James Bond-film. Det gjør de dessverre ikke.

Hvor stor skade på kontoen gjør Rolls-Royce?

Jeg er ikke milliardær. Dealen er viktigere enn bilen, for det er ikke sånn at jeg bare løper ut og kjøper. De tre seneste Porsche 911 har jeg tjent ganske godt på fordi jeg tok meg tid til å handle riktig.

Er dette din absolutte drømmebil?

Nei, den er tatovert på underarmen. En Porsche 993 Turbo.

Norge har knapt én Rolls på 10.000 Teslaer?

Ja, bil er jo en veldig synlig hobby og kan virke skrytete for noen. Jeg gjør ting jeg blir glad av, og hvis alle hadde levd etter det, ville verden vært hyggeligere. Spesielt i Norge må vi lære å heie mer på hverandre. Hvis du vil sitte i kø på vei hjem og pille deg uforstyrret i nesen, er nok ikke dette riktig bil for deg.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.