Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Jennymtenkt

Tekst
Støtteordning. Jenny Skavlan liker gamle sykler like mye som pulver­kaffe. – Oslofolk er blitt så jålete på sykler, sykkelutstyr og designer­kaffe at jeg føler for å ­styre motsatt vei.

Støtteordning. Jenny Skavlan liker gamle sykler like mye som pulver­kaffe. – Oslofolk er blitt så jålete på sykler, sykkelutstyr og designer­kaffe at jeg føler for å ­styre motsatt vei.

Jenny Skavlan sykler på glasskår med sin tilårskomne DBS Golden Beam for å unngå brå styreutslag.

Fakta: Cv

Jenny Skavlan har mistet og glemt igjen utallige sykler som hun har glemt navnet på. DBS Golden Beam er hennes nåværende, og den er identisk med sykkelen til mannen Thomas «Fingern» Gullestad.

Jenny Skavlan (28) kjøpte DBS Golden Beam av en 17-åring som livnærer seg av å finne gamle sykler på loppemarked og fikse dem for videresalg. Det er usikkert om hennes eget sy om-prosjekt med pent brukte klær også lapper sammen skader fra uvøren sykling.

Hvor godt passer du på sykkelen?
Altså, jeg er dårlig til å huske hvor jeg satte den igår, og om jeg i det hele tatt kom med sykkel. Den vanen fikk jeg da jeg bodde i København, hvor sykler går litt på rundgang. Livet er for kort til å sette ting ordentlig på plass. Jeg skrur ikke engang på korker skikkelig.

Hva slags kjørestil har du?
Jeg faller mye. Jeg gikk på trynet så det sang i rundkjøringen på Bislett, fordi jeg trodde jeg kunne kjøre i full fart gjennom blomsterbedet. Resultatet ble en fæl hengeblåveis rundt det ene øyet, som nesten måtte ha krykker.

Hva skjedde etterpå?
Jeg dro på Elle-fest med den stygge blåveisen, og fikk mye oppmerksomhet. Det var utrolig gøy.

Og hva var mindre gøy?
Jeg mistet vesken da jeg stupte i den samme Bislett-rundkjøringen. Noen ungdommer plukket den opp, og må ha gitt den til Se og Hør, tror jeg. Se og Hør ringte ihvertfall om vesken og lurte på om jeg ville snakke ut om ulykken. De fikk ikke historien. Dere får den nå.

Lærer du ingenting?
Jo, rasjonelt sett. Men jeg endrer ikke instinkter. Å sykle er så utrolig praktisk, vet du. Kiropraktoren min har gitt meg klar beskjed om å kutte ned på syklingen.

Sykler du over glasskår?
Ja, for jeg svinger nok unna for sent, og faller. Mannen min, Thomas, er overbevist om at jeg kommer til å dø på sykkel.

Hvorfor bruker du ikke sykkelhjelm?
Jeg bruker egentlig hjelm, men har ikke kommet så langt som til å børste støv av den så tidlig i sesongen. Alle burde bruke hodebeskyttelse.

Hvilken gruppe syklister ser teitest ut?
Fartsjunkiene i neondrakter. De er mest opptatt med å filme seg selv med GoPro-kamera. Jeg elsker å ta egoet deres ved å sykle forbi dem i bakker.

Hvilken type oslosyklister er farligst?
Alle som sykler med tomt barnesete ved tre–fire-tiden med dårlig tid fordi de skal rekke barnehagen.

Har du lyst på elsykkel?
Altså, jeg tenker «juksepave» hver gang jeg ser noen på en elsykkel. Jeg vil i så fall jukse uten at folk ser det. Det skal ikke stå «elsykkel» på min ramme.

Når blir du svett?
Mest når jeg sykler de lange bakkene til NRK. Ellers svetteberegner jeg antrekket på forhånd. Og så har jeg funnet ut at svetten gjerne ­kommer litt senere, når sykkelen er parkert.

Noe du er redd for i trafikken?
Nei, jeg har uansett ikke tid til å bli påkjørt. Jeg tenker lite på at en ulykke kan gjøre vondt, snarere at det er upraktisk.

Se også:
FOLKEGOURMET: Med Nedre Foss gård ønsker Nevzat Arikan å samle hele Oslo.
HELLSTRØM: Eyvind Hellstrøm måtte til København for å finne den beste franske tartaren.
CELEBER KOST: Kjendisenes dietter gjør deg ikke nødvendigvis slank.
SIGNATURRETTEN: Oppskriften på Plahs friterte uer.
MITT KJØRETØY: Jenny Skavlan bruker hjelm, men husker ikke alltid hvor hun satte fra seg sykkelen.

Les mer fra D2 her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.