Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Rød baron

Tekst
Foto

Bodil Norvik og venninnene får applaus når de kjører forbi fortausrestauranter.

Når Bodil Nordvik (81) kjøper ny bil, slår lokalavisen i Groruddalen saken opp på førstesiden. Når samme dals store foreningsdronning skal holde et av sine utallige foredrag, sikrer en invitasjon med bilde av Nordvik i åpen Chrysler Le Baron at alt fra kunstklubber til oppdragsgivere som Kreativt Norge får fullsatt sal.

Fakta: Bil-cv

Fra 1960 til 1980-tallet En rekke Ford Taunus-modeller

2006 Chrysler Le Baron (1989)

2011 Shelby Lancer (1987)

2013 Chrysler Stratus (1999)

Hvordan ble bil så viktig for deg?
Jeg har vært bilinteressert helt siden oppveksten. I Fevik kalte vi de flotte amerikanerne for flydebrygger. Siden har håndarbeid for meg vært synonymt med stell og håndvask av bilen – da blir jeg minnet om skjønnheten. Nå henger et oljemaleri av Chrysler Le Baron på stueveggen. Det er en måte å ta den inn i varmen på.

Hvorfor ble det deg og «Baronen»?
En slektning sa: «Dette er en bil for deg.» Kanskje han synes jeg er litt gæren. Jeg liker å ha det moro, le og snakke høyt. Jeg går ikke rundt og tenker at jeg er en gammel kjerring.

Hvorfor minkpels som setetrekk?
Jo, jeg kjøpte en flott minkkåpe på loppemarked for 250 kroner og tenkte at den ville bli flott som setevarmer. Jeg kuttet den i to, én del for hvert forsete.

Hvor nødvendig er leppestiftrød lakk?
Jeg er glad i rødt. Jeg er dessuten livredd biler som går i ett med asfalten. Og så har jeg lest at signalfarger er smart for å bli sett i trafikken.

Er dette drømmebilen?
Joda, men den Shelby Lancer jeg hadde før, med 300 hester eller deromkring, var langt råere å ratte. Problemet var at det føltes som dyreplageri å slure i bytrafikk med den kraftige motoren.

Hvor god er Le Baron som sjekkebil?
Den er absolutt å anbefale. Vi er en venninnegjeng på fire hvit­hårede som får ganske mye applaus fra fortausrestauranter når vi glir forbi.

Hva svarer du om folk kaller deg miljøsvin?
Jeg forteller dem at bilen har katalysator, og at jo mer jeg kjører, desto renere blir luften. Da spør de hverken om jeg er gal eller dum: de mister både munn og mæle.

Hvem får sitte på i sommer?
De som vil være med til Høvikodden og bade.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.