Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

– Da lar de meg i fred og tenker «dumme, blonde kjerring»

Tekst

Vil du få varsel hver gang Karl Eirik Haug publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Når yogamesteren manøvrerer seg i posisjon i Oslos kollektivfelt, hender det hun bruker knep fra oppveksten på Oppdal.

Yogaprofil Vibeke Klemetsen raser av gårde i en elektrisk BMW i 3 mellom eget klesfirma Run & Relax og yogaundervisning, og drar nytte av erfaring fra tøff trafikk India og Oppdal.

Finner du en god yoga-posisjon i elbilen?

Ja, jeg tror jeg kjører Porsche. Den akselererer helt insane og er sykt god å kjøre. Og det beste er at den bare er min.

Hva er de greiene som ligger løst?

En yogamatte, men jeg vet ikke om elbilen blir yogisk av den grunn. Elbil var et absolutt et bevisst valg, men i ettertid er jeg blitt usikker på hvor miljøvennlige elbiler egentlig er, i det store og hele.

Hvem vil du helst ha som passasjer?

Moren min, Vera, som fortsatt bor på oppvekststedet Oppdal, fordi hun alltid blir imponert over hvordan jeg manøvrer meg frem i Oslo-trafikken, selv om jeg ikke er flinkere enn andre. Det jeg er best på, er å legge om til Oppdal-dialekt ved kontroll, og late som jeg ikke er kjent. Da lar de meg i fred og tenker «dumme, blonde kjerring».

Fakta: Bil-cv

2014 BMW i3 (2014)

2010 Audi A3 (2008)

Hvor mange BMW-er hadde Oppdal?

Jo, mor, som var lærer for de fleste i bygda, kjøpte en mørkeblå BMW 3-serie som Oppdal-ungdommen siklet etter. Det var selvfølgelig stas å låne BMW-en og kjøre til Trondheim for å gå på kino eller konsert med September When. Mor har beholdt BMW-en i en evighet bare fordi så mange har ringt på døren, skrytt av den og spurt om den har vært til salgs.

Hvordan opplevde du det beryktede bilmiljøet i rånerbygda Oppdal?

Der gjelder mest traktor. I starten av tenårene hadde jeg småkjærester med terninger og Wunderbaum hengende i frontrutespeilet, men veldig raskt ble jeg en snowboard-babe og mest interessert i å møte fremmed ungdom som kom til Oppdal for å stå i bakkene.

Er kjøring i India like avslappende som yogatimene du deltar på der?

Tja, jeg føler på en frihet med å fise rundt på scooter i kaoset der. Trafikken er allerede så kaotisk, så det skal mye til at jeg skiller meg ut med min kjørestil. Jeg har det gøy på scooter, men bak et bilratt tror jeg at jeg hadde krasjet med en gang.

Hva skiller indisk trafikk fra de fire rundkjøringene i Oppdal sentrum?

Vel, det fineste med å komme hjem til Oppdal, er at det er én bilgreie som ikke har forandret seg, og dette er blitt en snakkis blant alle oss utflyttere: fortsatt kan du dra fra fest og bare si til taxisjåføren: «Kjør meg hjem.»

* (Vilkår)