Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

På høy tid? Kvinner har spurt etter dette i syv år

Tekst

Vil du få varsel hver gang Thelma Kathinka Klevan publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Klærne skal være redningen til kvinner som har vært tvunget til å handle i herrebutikker.

Høye kvinners tur. MediumTalls nyeste kleskolleksjon er spesialtilpasset kvinner som er høyere enn gjennomsnittet – opptil 195 centimeter.

Høye kvinners tur. MediumTalls nyeste kleskolleksjon er spesialtilpasset kvinner som er høyere enn gjennomsnittet – opptil 195 centimeter.

Ideen kom fra seks venner – alle over gjennomsnittlig høyde – som var lei av å ikke finne plagg med rett passform.

Klesmerket og nettbutikken MediumTall lanserte sin første kolleksjon i 2015, og har i syv år laget klær som skal være spesialtilpasset høye menn.

– «Har dere glemt oss kvinner som er høye?» har flere hundre kvinner spurt oss på mail, sier medgründer Kristoffer Liabø (34).

Og nå er det altså kvinnenes tur – nylig lanserte MediumTall sin første kleskolleksjon for høye kvinner.

Fakta: Medium Tall

Norsk klesmerke og nettbutikk

Grunnlagt av Kristoffer Liabø og Martin Steffensen i 2015.

Lager spesialtilpassede klær for høye menn og kvinner.

Doblet omsetningen sin i 2020, med 4,4 millioner. Åpnet nettbutikken for hele verden i 2021.

Lanserte nylig første kleskolleksjon for høye kvinner.

mediumtall.no

Tyr til herreavdelingen

Medium Talls markedssjef, Matilde Brandt (28), rager selv 184 centimeter over bakken og har det hun beskriver som en «typisk kvinnekropp» – smal midje, brede hofter og lange ben.

Hun kan ikke huske sist hun ikke måtte ty til herreavdelingen for å finne bukser som gikk over hoftene, og samtidig var lange nok.

– Det er et mareritt. Jeg ender alltid med å sy de inn i livet eller snurpe de sammen med et belte, forteller hun.

Selv da blir proporsjonene feil, klærne posete og følelsen av å være feminin minimal. I klesbutikker med vanlige damestørrelser blir large fort for lite, og XXL passer hverken i lengden eller midjen.

– De ansatte kunne like gjerne sagt «sorry, det er ikke plass til deg her». Jeg føler meg for stor og utenfor, sier Brandt.

– Jeg synes klær og mote er gøy, og vil gjerne kle meg feminint. Men man føler seg jo ikke fin når man må gå i herrebukser.

Høye sjeler

Den nye kleskolleksjonen består av basisplagg i flere kategorier, men jeans har vært en viktig prioritet. Det var nemlig plagget som flest kvinner i foreningen Høye damer i høye hæler etterspurte i riktig passform.

Størrelsene er i hovedsak delt inn etter høyde, og skal passe kvinner opp til 195 centimeter høye.

Klesmerket MediumTall har 77 deleiere, hvor majoriteten av de ansatte startet som kunder. De har som vane å teste klærne på kontoret før de lanseres.

– Det er en skikkelig «tall spirit» på kontoret, og mye humor på at vi trolig har landets høyeste investorer. Det gjør det og lettere å vite akkurat hva kundenes behov er, sier Liabø.

– Og nå er det kvinnenes tur til å kjenne på at de ikke er glemt av klesbransjen.

D2 er Norges viktigste magasin for kultur og livsstil. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.