Sara Vienna

På et halvt år har den norske eks-mormoneren Sara Vienna (32) landet noen av modellbransjens mest prestisjefylte oppdrag.

tekst  Maja Hattvang foto  Sebastian S. Bjerkvik

24. August 2022 - Oslo

Brakdebut. Sara Vienna fra Kolbotn debuterte på catwalken for Louis Vuitton i mars. – Det er noe de fleste modeller jobber i mange år for å oppnå, sier hun.

Den klassiske modellfortellingen går gjerne sånn: Spinkel fjortenåring er på kjøpesenteret med moren sin, blir oppdaget av en modellagent, gjør kataloger for lavpriskjeder noen år, og kanskje, hvis hun er heldig, avanserer til catwalk og kampanjer når hun blir gammel nok til å flytte alene til Milano og bo på rom med åtte andre modeller.

For Sara Vienna fortonet det seg litt annerledes. På få måneder har 32-åringen fra Kolbotn debutert på catwalken for Louis Vuitton i Paris, landet en såkalt worldwide exclusive-kontrakt med samme merke og gjort en 12-siders fotoserie med tilhørende intervju i franske Vogue.

– Det er noe de fleste modeller jobber i mange år for å oppnå, med mindre de har veldig flaks. Det er nesten litt surrealistisk, sier hun når vi møtes på en ettermiddagstom Oslo-bar mellom Pride-arrangement og jobbmøte.

Hun har Osprey-sekk og smart skotøy, tung nesering og armer dekket med tatoveringer. Det er tidlig i Pride-uken, og ennå er det mest truende på Youngstorget måkene som sloss om kebabsaus i den tørrlagte fontenen.