Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Magefølelsen. – For meg er det viktig å bestemme ting selv. Veiledning er bra, men man må alltid høre på egen magefølelse, sier Sei Selina.

Magefølelsen. – For meg er det viktig å bestemme ting selv. Veiledning er bra, men man må alltid høre på egen magefølelse, sier Sei Selina.

Hun har bare spilt tre konserter, men nå skal Sei Selina på europaturné med Aurora

Tekst

Vil du få varsel hver gang Ferdinand Wagner Lorenz publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

24-åringen kan også vinne spellemannpris og gir ut sin debut-ep.

For drøyt to år siden møtte Sei Selina (24) for aller første gang et publikum, på Vill Vill Vest-festivalen i Bergen. Nå gjør hun seg klar for å bli med Aurora Aksnes, bedre kjent som Aurora, på sommerens europaturné.

– Eh … hun spurte om jeg ville bli med … og så sa jeg ja.

Den bergensbaserte artisten samarbeider alt tett med Aurora-produsent Magnus Skylstad, men likevel kom forespørselen brått på.

– Det er jo litt surrealistisk for meg. Jeg sa jo ja, men jeg vet jo fortsatt ikke helt hva det er jeg har sagt ja til. Det jeg vet, er at jeg føler meg veldig heldig og takknemlig.

Fakta: Sei Selina

Selina Ekra Sei, norsk artist og låtskriver, født i 1997.

Debuterte med singelen «Young Samurai» (2018).

«Only When You’re Asleep» er nominert til Spellemannprisen for beste musikkvideo, regissert av Niels Windfeldt.

Gir ut ep-en «Him or Her» 18. mars.

instagram.com/seiselina

Tre konserter

Sei Selina heter egentlig Selina Ekra Sei. Hun er oppvokst i Bærum, med norsk mor og far fra Sierra Leone.

Etter scenedebuten høsten 2019, kåret NRK P3 henne til «månedens urørt» i februar 2020. En måned senere var hele landet nedstengt, så hun har foreløpig bare spilt – totalt – tre konserter, hvis man ikke teller med et par brune puber i København og et mislykket forsøk på synge i egen konfirmasjon.

– Jeg var en sånn kid som ikke turte å synge foran noen. Da jeg skulle synge i konfirmasjonen, begynte jeg bare å hylgråte. Jeg måtte bare si takk for meg og sette meg ned igjen. Which was weird!

På dette tidspunktet hadde hun allerede stått og holdt takketale til familien, som klokket inn på over 40 minutter etter eget anslag.

Det var lett, og ikke noe problem. Da hadde jeg jo varmet opp dritlenge, og derfor var det så rart at det ikke gikk å synge. Men det sier jo noe om hvor sårbart det er å faktisk skulle synge høyt.

Les også: Danser med demoner

I smeltedigelen

I barndomshjemmet gikk det mye i vestafrikansk musikk, samt amerikanske kjemper som Aretha Franklin og Nina Simone. Nå setter hun gjerne på «alt fra reggae til country». Noe hun tilskriver at hun er halvt fra Sierra Leone og halvt norsk.

– De to identitetene er jo de to mest forskjellige i verden, tror jeg.

Låter har hun skrevet siden 12-årsalderen, og i mars utgis «Him or Her», hennes første ep. Platen på seks spor beveger seg innom elementer fra neosoul, rock og country, og er skrevet i popformat. «En artig melting pot», for å bruke artistens egne ord.

– Det føles litt som oppkastlåter.

– Oppkastlåter?

– Jeg har vært veldig inspirert av her og nå-følelser i studio. Det har vært en så naturlig prosess, hvor låtene bare plutselig har kommet. Litt som oppkast. Du aner ikke hvilken farge det er før du går inn i studio.

Jeg trenger ikke være så flink til å synge, så lenge jeg forstår og mener det jeg synger

Sei Selina

Ingen tekniker

24-åringen har aldri sett på seg selv som en sanger. «Jeg bare drar ordene», sier hun. Den tekniske utførelsen er hun heller ikke spesielt opptatt av.

– Jeg trenger ikke være så flink til å synge, så lenge jeg forstår og mener det jeg synger. Sånn følte jeg det for eksempel da jeg spilte på Bylarm: Jeg ble bare dratt inn i det. Så jeg kan ikke høre eller se videoer av meg selv etterpå, for da skjønner jeg at jeg må tenke på det tekniske.

Bylarm var faktisk den andre og tredje konsertjobben til Sei Selina. Den fjerde blir altså på turnéåpningen til Aurora i Berlin 21. juni, en turné som ruller videre helt til finalen i Milano i september. I mellomtiden kan hun vinne spellemannpris for «årets musikkvideo». «Only When You’re Asleep» er ikke bare Sei Selinas første video, hun er også eneste nykommer blant de nominerte i kategorien.

Det har imidlertid ikke gått helt opp for henne at publikum nå skal få høre mer av musikken hennes.

– Når man ikke har sluppet så mye musikk før, er så det rart når andre faktisk skal høre. Når musikken er laget i et trygt miljø med trygge omgivelser, tenker man ikke engang på at andre faktisk skal høre på den, forteller hun.

D2 er Norges viktigste magasin for kultur og livsstil. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.