Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Trønderrapperen TFuzz + amerikaneren Sage Francis = sant

Tekst

Vil du få varsel hver gang Øyvind Holen publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Gir ut plate med forbilde.

I en verden som blir stadig mer opptatt av å pushe kanoniserte album ut i nye 180 grams doble vinylutgaver, føles det svært forfriskende når vesle Crispin Glover Records i Trondheim fortsatt sverger til å gi ut ny musikk på små syvtommers vinylsingler. I år kommer dette rapperen Trond «TFuzz» Wiger (39) til gode; i høst er han ute og lufter vingene med to andre særegne rappere.

På «La dæm mal» oversetter han den amerikanske rapperen Sage Francis' «Make Em Purr», på originalbeaten og med Francis' velsignelse. Originalen er også med, noe som gjør dette til et vaskeekte transatlantisk samarbeid.

Fakta: «La dæm mal/Make Em Purr» + «Lev en gang/Min plass»

To vinylsingler av Trond «TFuzz» Wiger, med Sage Francis og Bad Spit

Crispin Glover Records 2018

crispingloverrecords.com

Forbilde

– Sage Francis har vært viktig for meg som rapper og tekstforfatter siden 2004, så det å få anerkjennelse av ham for oversettelse og levering av hans egen sang er ganske uvirkelig. Jeg tror bare noen oppriktige komplimenter fra Leonard Cohen hadde vært større, forklarer Wiger.

I tillegg har Crispin Glover Records trykt opp «Lev en gang» og «Min plass», to samarbeid mellom TFuzz og bysbarnet Bad Spit, som tidligere bare har vært gitt ut digitalt i henholdsvis 2012 og 2015. De to rapperne gjør en sjelden felleskonsert på Verkstedet i Oslo fredag 19. oktober.

Ikke gå glipp av noe!

Få ukebrev med D2s beste saker rett i innboksen.

Meld deg på her

20-årsjubileum

I fjor kunne Wiger og makkeren Erik Reisch «Børek» Bruset feire 20-årsjubileet til hiphopduoen Gode Ord Dør Sist (G.O.D.S.), men TFuzz hviler ikke på sine laurbær av den grunn.

– Nå skriver jeg et bestillingsverk for Trondheim jazzfestival til neste år, og da ligger det også an til at jeg rekker å feire min egen 40-årsdag med ny soloplate.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.